Milli tenisçi Marsel İlhan, Belarus Minsk Futures turnuvasında şampiyon oldu | Son dakika haberleri

Milli tenisçi Marsel İlhan, Belarus Minsk Futures turnuvasında şampiyon oldu | Son dakika haberleri

Marsel İlhan, ITF tarafından Belarus'ta düzenlenen turnuvanın finalinde Büyük Britanyalı rakibi Gray'i 2-0 yendi.

Milli tenisçi Marsel İlhan, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Belarus'ta düzenlenen Belglobal Cup Futures'ta şampiyon oldu.

2-0 MAĞLUP ETTİ

Marsel İlhan, başkent Minsk'teki sert zemin turnuvasının finalinde Büyük Britanyalı Jonathan Gray ile karşılaştı. Rakibini 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden 30 yaşındaki milli sporcu, şampiyonluğa uzandı. Dünya klasmanında 267. sırada yer Marsel İlhan, bu sezon 2'nci, kariyerinin ise 18'inci şampiyonluğunu elde etti.

MARSEL İLHAN KİMDİR?

Marsel İlhan, 11 Haziran 1987 yılında, Semerkant’da dünyaya geldi. Babası Kahor Khamdamov, annesi Madia Khamdamov’dur. Doğduğu zaman Marsel Khamdamov olan ismi, Türk vatandaşlığına geçişi ile Marsel İlhan olarak değiştirildi. Özbek asıllı olan Marsel İlhan, Türk milli tenis oyuncusudur.

TED spor kulübü kadrosunda olan Marsel İlhan, Türk tenisçileri arasında yapılan sıralamada birinci ve 27 eylül 2010 tarihinden itibaren de ATP dünya sıralaması içinde ilk 100 tenisçi arasına girmiş, tek Türk tenisçidir. Türk tenis tarihinde büyük bir başarıya imza atan, Marsel ilhan bu başarısını daha da geliştirerek bir yıl sonra, 2011 ATP dünya sıralamasındaki yerini 87. Sıraya taşımıştır. 2 Mart 2015 de ise ATP sıralamasında 77. Sıradadır. Antrenörlüğünü Erhan Oral’ın yaptığı Marsel İlhan, Türk tenisçileri içinde ATP sıralamasında en üst dereceyi alan oyuncu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN