MotoGP heyecanı takvimin 12. yarışı olan Britanya GP ile devam ediyor!

MotoGP heyecanı takvimin 12. yarışı olan Britanya GP ile devam ediyor!

Motor sporlarında motosikletin zirvesi olan MotoGP heyecanı bu hafta sonu Britanya'da devam edecek. İptal edilen bazı yarışların ardından Silverstone pistinde gerçekleştirilecek olan takvimin 12. yarışında ise heyecan dorukta. Oldukça sıkı geçen şampiyonada ise şuanda Fabio Quartararo liderliğini sürdürüyor.

Birçok motor sporları severin alıştığının aksine MotoGP'de işler biraz farklı gelişebiliyor. Şuanda şampiyonayı lider götüren 2021 MotoGP sezonunun da şampiyonu yetenekli sürücü Fabio Quartararo, Yamaha'nın fabrika takımında yarışıyor ve geçen yıl da yine oldukça iyi bir farkla şampiyonayı kazanmış olsa da markalar şampiyonasını Yamaha kazanamamıştı.

Sürücüler şampiyonasında yine Quartararo rüzgarları esiyor

MotoGP'de sürücüler şampiyonasında Quartararo rüzgarları eserken sezona oldukça iyi başlayan ve istikrarını Silverstone yarışına kadar sürdüren Aprilla Racing Team ise markalar şampiyonasında zirvede bulunuyor. Geçen yılın markalar şampiyonu Ducati 3. sırada yer alırken Yamaha Factory Racing ise geçen yıl olduğu gibi 2. sırada yer alıyor. Yarış takviminin 12. yarışı olan Silverstone'a girilirken Yamaha tarafında ise işler pek iyi görünmüyor.

Yamaha'da işler çok da iyi gitmiyor

Superbike Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil eden şampiyon Toprak Razgatlıoğlu'nun gelecekte MotoGP'de yarışması bekleniyordu fakat Yamaha MotoGP'de yarışan takımlarından bir tanesini daha kaybetti ve böylelikle Yamaha'nın MotoGP seviyesinde tek takımı kalmış oldu. Razgatlıoğlu'nun menajeri eski şampiyon Kenan Sofuoğlu ise zaten herhangi bir uydu takımda yarışma fikrine sıcak bakmadıklarını dile getirmiş ve Toprağın ancak fabrika takımı olursa MotoGP'ye gireceğini söylemişti.

Şampiyona durumu

Bugün saat 11:55 itibariyle başlayacak olan Britanya GP'ye girilirken ise ilk 5 pilot şöyle dizilmiş durumda:

  1. 172 puan ile son 2 yarışı da kazananan Fabio Quartararo (Fransa)
  2. 151 puan ile Aleix Espargaro (İspanya)
  3. 114 puan ile Johann Zarco (Fransa)
  4. Ducati'den 106 puan ile Francesco Bagnaia (İtalya)
  5. 105 puan ile Enea Bastianini (İtalya)

Takımlar şampiyonasında ise ilk üçte durum şöyle:

  1. 213 puan ile Aprilla Racing Team
  2. 197 puan ile Yamaha Factory Racing
  3. 197 puan ile geçen yılın şampiyonu Ducati Team

MotoGP'yi nereden izleyebilirim?

MotoGP heyecanı 5 Ağustos'tan 7 Ağustos pazar günü yapılacak olan yarışa kadar devam edecek. Türkiye'de bu heyecana ortak olmak isteyenler, MotoGP'nin Türkiye'deki yayın haklarına sahip olan S Sport Plus'tan bu heyecana ortak olabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN