Celtics 2010'dan sonra ilk kez şampiyon: NBA'de finalin adı belli oldu

Celtics 2010'dan sonra ilk kez şampiyon: NBA'de finalin adı belli oldu

NBA Doğu Konferansı finali yedinci maçında Miami Heat, Boston Celtics ile karşılaştı. Jayson Tatum'un 26 sayı, 10 ribaund ve 6 asistle oynadığı karşılaşmada Celtics, rakibini 100-96 mağlup etti.

NBA Doğu Konferansı finali yedinci maçında Miami Heat, evinde Boston Celtics'i ağırladı. Miami'nin evinde oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanmayı başaran Boston Celtics, 7. maçta rakibini 100-96 mağlup etti.

Celtics'in yıldız oyuncusu Jayson Tatum 26 sayı, 10 ribaund ve 6 asistle oynadığı gecenin ardından konferans finallerinin MVP ödülünü kazandı. Karşılaşmada Jaylen Brown ve Marcus Smart 24'er sayıyla galibiyet katkı verdi. Miami Heat'te ise Jimmy Butler'ın 35, Bam Adebayo'nun 25 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

2010 yılından sonra ilk kez doğu konferansı şampiyonu olan Celtics, NBA finalinde Golden State Warriors'un rakibi olmayı başardı.

Boston Celtics'in 44 yaşındaki koçu Ime Udoka, çaylak sezonunda takımını NBA finaline taşıyan ilk isim oldu.

boston.jpgIme Udoka

NBA FİNAL MAÇLARI NE ZAMAN?

Golden State Warriors - Boston Celtics arasındaki NBA finalleri 3 Haziran Cuma günü başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN