Nihat Özdemir ve Şenol Güneş görüşmesinin perde arkası

Nihat Özdemir ve Şenol Güneş görüşmesinin perde arkası

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Hollanda'ya karşı alınan 6-1'lik mağlubiyetin ardından dün TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Teknik Direktör Şenol Güneş Riva'da buluştu. Kritik görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmazken, görüşmenin perde arkasında neler yaşandığı ortaya çıktı. Toplantıda Şenol Güneş’in “Namusumla geldim namusumla giderim” dediği öğrenildi.

Şenol Güneş ve TFF başkanı Nihat Özdemir, 6-1’lik Hollanda mağlubiyeti sonrası önceki gün Riva’da bir görüşme gerçekleştirmişti. Resmi bir sonuç çıkmayan görüşme sonrası dün de görüşen ikili, ayrılık konusunda karşılıklı anlaşma sağladı. Toplantıda Şenol Güneş’in “Namusumla geldim namusumla giderim” dediği, konu paraya gelince ise “Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Umurumda değil. İstiyorsanız istifa edeyim, tazminat önemli değil” cevabını verdiği öğrenildi.

İKİ TARAF DA DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ

Dün yapılan kritik görüşmede iki taraf da düşüncelerini açık sözlülükle dile getirdi. Güneş, “Beni ve futbolcularımı çok üzen tavır ve söylemlerle karşılaştık, bunları gerçekten hiç hak etmedik. Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

'ALINACAK KARARA SAYGI DUYUYORUM'

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile dün bir araya gelen Şenol Güneş’in, “Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır. Evet son Hollanda maçının kadro seçiminde hatam var. Örneğin Orkun yerine Ozan Tufan ile başlayabilirdim. Ama Ozan karantinadan yeni çıkmış, fazla antrenman yapmamıştı. Ne vereceğini bilemediğimiz için böyle bir karar aldık. Burada yanlış yapmış olabilirim. Hepsini kabul ediyorum. Bunun sonucunda da alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Türk Sporu ve özellikle Türk Futbolu’na ne faydalı olacaksa o adımı atarım. İsterseniz istifamı vereyim. İsterseniz siz görevden alın.”

'BÜYÜK İŞLER BAŞARACAKLAR'

Güneş, “Burada öncelik ne benim, ne de yerime gelecek hocadır. Öncelik hala Dünya Kupası finallerine gitme şansı bulunan Milli Takımdır. Onun için ne yapmalıyız ona bakmalıyız. Ortada zor bir durumun olduğu kesin. Her karara saygılı olduğumu tekrar söylüyorum. Çok genç, heyecanlı ve mutlaka başarılı olmak isteyen ve bu yüzden de zaman zaman hatalar yapan bir takımımız var. İnanın bu gençler büyük işler başaracaklar” dedi. Güneş ile Özdemir bugün bir kez daha bir araya gelecek ve son karar belli olacak.

SÖZLEŞME İNCELENDİ

Başkan Nihat Özdemir ile Şenol Güneş arasındaki görüşmede, tecrübeli hocanın aldığı maaş da yine ana başlıklardan birini oluşturdu. Bu konudan çok rahatsız olan Güneş, “İlk günden beri bir maaştır tutturdular. Siz de biliyorsunuz ki gelir gelmez benim sözleşmemi Türk parası üzerinden yaptık. Ben önceki hocalar gibi döviz cinsinden para almıyorum. Ama kamuoyundan algı bambaşka...” dedikten sonra federasyon yetkililerinden sözleşme örneğinin çıkarılıp getirilmesini istedi. Ardından ikili sözleşmeyi inceledi.

'SİZE DAHA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Teknik Direktör Şenol Güneş’in görüşmede Hollanda maçında tribünlerden gelen protestolara da değindiği ve “Kendimden çok size yönelik tepkilere üzüldüm. Torununuz yanınızdayken böyle bir durumla karşı karşıya kalmanız beni daha fazla yıprattı. Çünkü siz bunları hiç hak etmediniz” dediği belirlendi.

'EMRE'Yİ ÇOK İSTEDİM'

Güneş, Milli Takım’da yaşadığı rahatsızlıkları da dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı; “Ne yazık ki herkes buraya kulüp takımı gibi bakıyor. Milli Takım kavramından, milli duygulardan çok uzaklaştık. Örneğin Emre Belözoğlu’nu yanıma almak istedim. Bu konuda epeyce yol da aldık. Ama bu kararımdan dolayı Trabzon’da kendi şehrimde vatan haini ilan edildim. Oysa bu gençleri, bu takımı en iyi tanıyan isimdi Emre... Çok faydalı olabilirdi. Hem bana, hem oyunculara...”

'DÜNYA KUPASI SONRASI BIRAKACAKTIM'

"Benim hedefim Dünya Kupası sonrası görevi bir başkasına bırakmaktı. Aslında bu yönde de hazırlıklarım vardı. Bazı isimleri kendim hazırlamak istiyordum. Ama bir kulüpçülüktür gidiyor. Altay’ı oynatıyorum Trabzonlular ayağa kalkıyor, Uğurcan kaleye geçiyor bu kez Fenerbahçeliler tepki veriyor. Türk Futbolu’na bu kadar zarar veren, taraftar, yönetici ve medyanın olduğu bir ortamda bu çocukları milli çatı altında birleştirmek inanın başlı başına bir iş.

'BİR KARAR VERECEĞİZ'

Başkan Nihat Özdemir’in ise toplantıda, “Hocam ortada ciddi bir başarısızlık var. Tüm Türkiye’yi üzen, hiçbirimizin beklemediği bir sonuç ortaya çıktı. Önümüzde 4 maçımız var ve süreç çok kısa. Sizinle devam edip etmeme konusunda yönetim kurulu arkadaşlarımla bir toplantı yapacağım. Onların da fikirlerini aldıktan sonra tekrar bir araya geliriz. Hep birlikte ne size, ne de Türk Futbolu’na zarar verecek bir adım atmadan sağlıklı bir yol haritası belirleyeceğimize inanıyorum. En doğru kararı alırız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN