Nuri Şahin'den veda kararı

Nuri Şahin'den veda kararı

Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor’un başında çıktığı son 14 maçta yenilgi yüzü görmeyerek kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisine imza atan teknik direktör Nuri Şahin, ligin son haftasında taraftarının önünde büyük bir sürprize hazırlanıyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor’un teknik direktörü Nuri Şahin, ligin son haftasında taraftarının önünde büyük bir sürprize hazırlanıyor.

Yerel basından Akdeniz Manşet'te yer alan habere göre; Ekim ayından bu yana takımın başında bulunmasına rağmen futbolculuk lisansı hala aktif olan ve maç kadrolarında ismi oyuncu olarak yer alan Nuri Şahin'in, Fraport TAV Antalyaspor'un ligin son haftasında sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçta kendi taraftarı önünde bir vedaya hazırlandığı öne sürüldü.

Nuri Şahin'in Galatasaray karşılaşmasında takımının ligde bir iddiası kalmaması halinde son bölümde sahaya futbolcu olarak çıkacağı ve kendi taraftarı önünde kısa bir süre sahada yer aldıktan sonra futbola tamamen veda edeceği iddia edildi.

KULÜP TARİHİNE GEÇTİ

Ligin 8. haftasında Adana Demirspor karşısında alınan yenilgi sonrasında teknik direktör Ersun Yanal’ın görevden ayrılmasıyla futbol sorumlusu olarak Fraport TAV Antalyaspor’da görev alan 33 yaşındaki Nuri Şahin, kulüp tarihine geçti.

Nuri Şahin, Fraport TAV Antalyaspor’un kulüp tarihinde Süper Lig’de bir sezonda en uzun yenilmezlik serini gerçekleştiren teknik direktör oldu. Şahin’in takımı ligde oynanan son 14 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Genç teknik adam Antalyaspor’un başında Süper Lig’de 28 maça çıkarken, bu maçlarda 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi ile sahadan ayrıldı. Şahin, ligde 47 puanı hanesine yazdırırken, 1,68’lik puan ortalamasına sahip oldu.

AMORİM'İN ARDINDAN AVRUPA'DA İKİNCİ SIRADA

Nuri Şahin, son 14 maçta topladığı 32 puanla Avrupa’nın 40 yaş altı teknik adamları arasında en iyi ikinci isim olurken, sadece Sporting’in başındaki Ruben Amorim’in (35) gerisinde kaldı. 33 yaşındaki teknik adam, ilk deneyimini yaşadığı Antalyaspor'da kendini kanıtlarken, ismini de geniş kitlelere duyurdu. Jürgen Klopp, Jose Mourinho ve Thomas Tuchel gibi ustaların tedrisatından geçen Şahin, Avrupa'nın en iyi 10 liginde 40 yaş altı çalıştırıcılar arasında zirveye oynuyor.

Yenilgi yüzü görmediği 14 maçlık performansıyla göz kamaştıran genç çalıştırıcı, topladığı 32 puanla en iyi ikinci hoca oldu. 33 yaşındaki teknik direktör, Avrupa'da sadece 35 puan toplayan Sporting'in başındaki Ruben Amorim'i geçemedi.

NAGELSMANN VE ARTETA'YI GERİDE BIRAKTI

Antalya'da büyük sorumluluk alan Şahin, önemli teknik adamları geride bıraktı. Almanya'nın son zamanlardaki en başarılı hocası olarak dikkat çeken Bayern Münih'in çalıştırıcısı Julian Nagelsmann'ı (30 puan), Leipzig'in Futbol adamı Domenico Tedesco'yu (30) ve Arsenal'de iyi bir grafik çizen Mikel Arteta'yı (28) geride bıraktı.

SERİYİ 14 MAÇA YÜKSELTTİ

Şahin, ligin bitimine iki hafta kala Antalyaspor'da yenilmezlik serisini 14 maça çıkararak kulüp tarihi rekorunu da kırdı. Akdeniz ekibinin mağlubiyet yüzü görmediği bu seride, 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Kırmızı-beyazlılarda, bir önceki Rekor 2020-21 sezonunda gösterilen 13 maçlık performanstı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN