Orhan Ak kimdir Beşiktaş’tan neden istifa etti? İstifa kararı açıklandı

Orhan Ak kimdir Beşiktaş’tan neden istifa etti? İstifa kararı açıklandı

Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlük görevini yürüten Orhan Ak, istifa ettiğini duyurdu. Gelen son dakika haberinin ardından ‘Orhan Ak kimdir, neden istifa etti?’ soruları da araştırılmaya başlandı. Yaşanan gelişmeler ve kararın perde arkası haberimizde…

Beşiktaş’ta haftalardır tepkilerin odağında bulunan Orhan Ak, yardımcı antrenörlük görevinden istifa ettiğini duyurunca, ‘Orhan Ak kimdir, aslen nerelidir, neden istifa etti?’ gibi detaylar merak edilmeye başlandı. İşte Orhan Ak’ın istifasına dair aradıklarınız…

ORHAN AK İSTİFA ETTİ

Orhan Ak yaptığı yazılı açıklamasında, yardımcı antrenörlük görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ak, geldiği ilk günden beri Abdullah Avcı ile birlikte Beşiktaş Futbol Kulübünün menfaatleri doğrultusunda çalışarak kulübün şampiyonluğa ulaştırmayı hedeflediklerini kaydederek, bu süreç boyunca sosyal medyada bazı taraftarlardan gelen istifa çağrılarını yakından takip ettiğini söyledi.

Bu olumsuzluğa istinaden siyah-beyazlı kulübü, başkanı ve hocayı zor durumda bırakmamak adına takımdaki görevini bırakmak için birkaç kez hocaya danıştığını kaydeden Ak, bu talebine karşın Avcı’nın isteği doğrultusunda, kulüpteki görevine devam ettiğini anımsatarak, bundan dört sene evvelinde yaşanan tamamen şahsi bir reaksiyonun, tüm Beşiktaş taraftarına gösterilmiş bir tepki gibi yansıtılması üzerine özür açıklamasında da bulunduğunu aktardı.

19-08/22/orhan-akjpgg.jpg

Ak sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Şu bilinmelidir ki ben bulunduğum yere hiçbir zaman bir yük olmak istemem. Ailemden sonra vazgeçemediğim tek tutkum olan futbolda amacım görevimi en doğru biçimde yerine getirmek. Kariyerimin bundan sonraki bölümünde de, bugüne kadar sahip olduğum tüm başarı ve güzel anıları borçlu olduğum bu güzel oyuna ve ülke futboluna yararlı olabilmek için var gücümle çalışacağım. Hayatta yaşadığım olumsuz durumlara her zaman 'her şeyde bir hayır vardır' felsefesi ile yaklaştığım için taraftarımıza herhangi bir kırgınlık duymuyorum. Yaşanan bu süreçte sokakta, tribünde, dışarıda bana destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ta çalıştığım iki ayı her zaman güzel anılarla hatırlayacağımı tüm samimiyetimle söyleyebilirim. 2019-2020 Cemil Usta Sezonu’nda başta kulübümüze olmak üzere, Başkanımız Sayın Fikret Orman’a, hocamız Abdullah Avcı ve ekibine başarılar dilerim."

OLAYIN GEÇMİŞİ

2015’te Fenerbahçe’de top koşturan giyen Emre Belözoğlu ve Beşiktaş taraftarları arasında Gebze'deki Eskihisar Feribot İskelesi'nde tartışma yaşanmıştı. Belözoğlu'nun yanında yer alan Orhan Ak da kavgaya karışmış ve yanında silah taşıdığı için büyük tepki çekmişti.

O dönem siyah-beyazlıların teknik direktörü olan Şenol Güneş'in Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından Abdullah Avcı'yı göreve getiren Beşiktaş’ta yönetim, Avcı'nın ekibinde uzun senelerdir çalışan Orhan Ak'ı da teknik ekibe katmıştı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımın Eibar ile oynanan Avusturya kampındaki hazırlık maçında Orhan Ak'ı sert bir biçimde protesto etmiş ve sahaya dalmışlardı.

Fikret Orman da Avusturya kampında kameraların karşısına geçmiş ve Orhan Ak'ın görevinin başında olacağını vurgulayarak taraftarların protestosuna sert tepki göstermişti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ORHAN AK KİMDİR?

29 Eylül 1979’da Kocaeli’nin Koğükpelit köyünde doğan Orhan Et Balık Spor altyapısında futbola başladı. Burada oynadığında Türkiye Genç millî futbol takımları için keşfedilen ve Türkiye Genç millî futbol takımları için ilk karşılaşmasına 22 Şubat 1995’te Almanya'ya karşı oynanan, U-15 millî hazırlık karşılaşmasında çıkan Orhan Ak, bu karşılaşmanın ardından birçok Süper Lig takımının dikkatini çekmeyi başardı.

15 YAŞINDA KOCAELİSPOR ALTYAPISINA TRANSFER OLDU

Gelen birçok transfer teklifleri arasında o zamanın Marmara Bölgesi'nin güçlü ekiplerinden Kocaelispor'un teklifi kabul eden Orhan Ak, 15 yaşında Kocaelispor altyapısına transfer oldu. 1996’da profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzalayarak as takımına dâhil edilen Orhan Ak, Kocaelispor as takımı için ilk resmî karşılaşmasına 8 Şubat 1997 tarihinde Süper Lig maçında Beşiktaş'a karşı oynadı.

GALATASARAY YILLARI

Bu karşılaşmadan sonra sık sık oynama fırsatı bulan Orhan Ak, aynı sezonun ardından Kocaelispor'la kulüp tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. Daha evvel Kocaelispor takımında oynayan Orhan Ak, 24 Temmuz 2007’de Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakıldıktan sonra Ankaraspor'a kiralandı. 2008 yılında Antalyaspor'a transfer olan Orhan Ak, bir zamanlar Orhan-Ogan-Emre-Kayra'yla zamanın en iyi defans hattını oluşturmuştu.

2010 yılının Temmuz ayında Süper ligin yeni takımlarından Bucaspor'a transfer olmuştur. Sezonun sonu takımdan olaylı bir şekilde ayrılmıştır.

2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son gününde 1. Lig ekiplerinden Boluspor'a transfer oldu.

2012-13 sezonunun başında Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor'a transfer olmuştur. 2013-14 sezonunda ise İstanbul BB'ye transfer olmuştur.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN