Oynatsan bir dert oynatmasan bir dert

Oynatsan bir dert oynatmasan bir dert

Fenerbahçe’deki gelecekleri tartışılan Valbuena ile Soldado’nun geleceklerini teknik direktör Ersun Yanal belirleyecek. Soldado’nun sözleşmesi 20 karşılaşmada oynaması halinde, Valbuena’nın mukavelesi de 25 mücadelede forma giymesi durumunda otomatik uzayacak. İki oyuncu da 6’şar müsabakada daha şans bulursa gelecek sezon da Sarı-Lacivertli takımda olacak.

yon’daki dikkat çekici performansının ardından 1 Temmuz 2017’de attığı imza ile Fenerbahçe’nin kadrosuna katılan Mathieu Valbuena ile Fransız yıldızdan 10 gün sonra imzayı atan Roberto Soldado’nun Sarı-Lacivertli kulüpteki geleceklerine teknik direktör Ersun Yanal karar verecek. Mukavelesinde 25 resmi maçta oynaması halinde opsiyonun otomatik olarak devreye gireceği bir madde yer alan Valbuena’nın da 20 karşılaşmada sözleşmesi uzayacak Soldado’nun da 6 müsabakada daha görev almaya ihtiyacı kaldı. Söz konusu oyunculardan Valbuena’nın adı Avrupa Ligi için UEFA’ya bildirilen listede yer alırken, Soldado listenin dışında kaldı.

Kanarya’nın sezonun ikinci yarısında oynadığı 3 lig maçında Soldado ilk 11’de yer alırken, Valbuena ise tamamında yedek soyundu. Bursa deplasmanında Soldado 77’de yerini Frey’e bırakırken, Valbuena 61’de Mehmet Ekici’nin yerine oyuna dahil oldu. Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında Soldado 90 dakika oyunda kaldı, Valbuena 84’te yine Mehmet Ekici’nin yerine oyuna girdi. Göztepe mücadelesinde de Soldado 90 dakikayı sahada tamamlarken, Valbuena hiç süre alamadı. Sezonun geride kalan bölümünde Soldada 14, Valbuena ise 14 müsabakada forma giydi.

Teknik direktör Ersun Yanal yeni sezonda bu isimlerle yola devam etmeyi düşünmüyorsa en fazla beşer karşılaşmada daha kullanabilecek. Aksi durumda ise sözleşmeler otomatik uzayacağı için sonrasında yolların ayrılması daha sıkıntılı bir hal alacak.
10 Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 de Türkiye Kupası mücadelesinde görev alan ve toplam 680 dakika sahada klan Soldado 2 gol atıp, 3 asist yaptı. 33 yaşındaki İspanyol santrfor, geçen sezon ise 34 resmi müsabakada 12 gol ve 4 asistten oluşan bir performans sergilemişti.

Valbuena ise bu sezon Süper Lig’de 11, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda 3’er, Şampiyonlar Ligi’nde de 2 karşılaşmada görev aldı. 2 gol, 5 asist ile oynayan Fransız yıldız, geçen sezon 40 mücadelede sahne almıştı. Valbuena bu maçlarda 8 kez ağları sarsarken, 16 da asist yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN