Red Bull 2022 aracı RB18’in tanıtım tarihini duyurdu!

Red Bull 2022 aracı RB18’in tanıtım tarihini duyurdu!

Red Bull Racing, aracını tanıtacağı tarihi açıklayarak diğer üreticilere katılmış oldu. Red Bull, RB18 adlı aracını 9 Şubat Çarşamba günü tanıtacağını Twitter üzerinden duyurdu. Böylelikle aracının tanıtım tarihini duyuran sekizinci takım oldu.

Red Bull Dünya Şampiyonu Max Verstappen’in ve ana sponsorları TAG Heuer’in de bulunduğu bir videoyu Twitter üzerinden paylaşarak 9 Şubat’ta RB18 adlı araçlarını ve renk düzeninin tanıtacaklarını açıkladı. RB18, Haas takımından 5 gün, Aston Martin’den ise tam 1 gün önce tanıtılacak.

2021 Red Bull Honda’nın da yardımıyla gerçekleştirdikleri şampiyonluk savaşına devam etmeyi düşünüyor. Verstappen 2022 yılında Sergio Perez ile birlikte yarışmaya devam edecek. Öte yandan Honda spordan ayrılmış olsa da, Red Bull’a 2025’in sonuna kadar motor konusunda destek olmaya devam edecek.

Honda’nın geçen yıl şampiyonluğun kazanmasına yardımcı olan motoru ise aslında 2022 yılı için geliştirilmişti. Geçen yılki performansının düşeceği tahmin edilen Red Bull tarafı ise kendilerinden emin bir şekilde devam etmekte.

BİR NUMARA İLE YARIŞACAK

Şampiyon olan pilotun alabildiği #1 numarasını kullanacağını söyleyen Verstappen, yeni yılda kullanacağı kask tasarımın daha öncesinde Twitter hesabında paylaşmıştı. Verstappen’in 2022 yılında aracında ve kaskında taşıyacağı #1 numara ise daha öncesinde 2014 yılında, Sebastian Vettel tarafından kullanılmıştı.

#1 numarasının kullanılması için, pilotun bir önceki yıl şampiyonluğunu ilan etmiş olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN