Red Bull Efsanesi Emekliye Ayrılıyor! Sebastian Vettel'den şoke eden ayrılık kararı

Red Bull Efsanesi Emekliye Ayrılıyor! Sebastian Vettel'den şoke eden ayrılık kararı

4 kez dünya şampiyonu Red Bull efsanesi Sebastian Vettel 2022 Formula 1 sezonunun ardından emekliye ayrılacağını duyurdu. Efsane pilot pist üstündeki yeteneklerinin haricinde de pist dışında çok dışa dönük bir karakteri olması ve neredeyse herkes tarafından sevilmesi ile tanınıyordu. Ayrılığını ise yılların ardından katıldığı sosyal medya platformunda duyurdu.

Vettel'in genç yaşlarında BMW ile başlayan kariyeri daha sonrasında şuanda AlphaTauri, o zamanlar Torro Rosso olan takımla yükselişe geçmesi ile başlamıştı. Yükselmesinin ardından Red Bull'a girerek güçlü şampiyonluk savaşları vererek toplamda 4 kez dünya şampiyonu olan Vettel adeta bir Red Bull efsanesi haline gelmişti ve yıldız olmuştu.

vv.jpg

SPORA GİRDİĞİNDE EN GENÇ FORMULA 1 SÜRÜCÜSÜ OLMUŞTU

Aynı zamanda Vettel spora girdiği dönem tam 19 yıl ve 53 gün yaşındaydı ve bu dönemle de o zaman Dünyanın En Genç Formula 1 Pilotu olarak bir rekor kırmıştı fakat daha sonrasında bu rekor, şuanda yine bir başka Red Bull yıldızı olan Hollandalı Max Verstappen tarafından kırıldı.

AYRILIĞINI SOSYAL MEDYADAN SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE AÇIKLADI

Alman pilot Vettel bu hafta çarşamba günü sürpriz bir şekilde sosyal medya platformu olan Instagram'a katıldı ve herkesi çifte şoke etti çünkü Alman pilot bu yıl sonunda emekli olacağını sürpriz bir şekilde oradan duyurdu. Bu haber ise gelecek yıl için Aston Martin Formula 1 takımında bir koltuk eksileceği anlamına geliyor ve daha şimdiden koltuk için bir sürü genç ve tecrübeli aday bulunuyor.

"Vettel'in Instagram'dan duyurduğu ayrılık açılaması"

Birçok destekçisinin şaşıracağını ve üzüleceğini de önceden öngören anlayışlı pilot bu konu hakkında da açıklamalarda bulundu ve ayrılığının arkasındaki nedenleri her zamanki gibi tereddüt etmeden açık bir şekilde belirtti.

3.jpg

SÜPERSTAR ÇOCUKLUK AŞKI İLE EVLENDİ

Diğer pilotların aksine de özel hayatını hep pistten ayrı tutmayı başarabilen Vettel, çocukluk aşkı Hanna Prater ile 2019 yılında sessiz bir şekilde evlendi ve çok mutlu olduğununu her fırsatta belirtiyor. Vettel aynı zamanda eşiyle beraber üç çocuk sahibi bir baba.

EMEKLİLİĞİ HAKKINDA UZUN UZUN DÜŞÜNMÜŞ VE AİLESİNDEN DESTEK ALMIŞ

Emeklilik kararı hakkında Vettel oldukça uzun bir açıklamada bulunurken özet olarak zamanında kendisinin tutkusu olan bu sporun artık değiştiğini ve beraberinde de o dönemlerde çok mutlu olduğu eşi ve çocuklarıyla istediği şekilde vakit geçiremediğini dile getirdi. Hedefinin artık yarışlar kazanmak ve şampiyonluklar için savaşmak değil ailesiyle birlikte olup çocuklarını büyütmek olduğunu söyledi ve bu konu hakkında da çok uzun süredir düşündüğünü ayrıca eşinden de çok büyük destek aldığını söyledi.

1-001.jpg

MOTOR SPORLARINDA KOLAY KOLAY UNUTULMAYACAK İZLER BIRAKTI

Öte yandan gride renk katan neşeli pilot bu yolculuğunda şimdiye kadar arkasında duran herkese teşekkür etmeyi de unutmadı ve her zaman olduğu gibi gelecekte de motor sporları severlerinin kalplerinde hem pist üstündeki yeteneği hem de pist dışındaki alçakgönüllülüğü, dürüstlüğü ve sevecenliği ile kalacağını tekrardan garantilemiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN