Şahika Ercümen rekor için Kızıldeniz'e dalıyor

Şahika Ercümen rekor için Kızıldeniz'e dalıyor

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, "Kızıldeniz, birçok açıdan dalış için özel bir yer. Özellikle Akabe, doğası ve su altı dünyasıyla ilgi çekici bir nokta. Önümüzdeki sezon, yaz döneminde, 100 metrelik rekoru kırmak istiyorum." dedi.

Türkiye'nin serbest dalış dalında dünya rekortmeni sporcusu Şahika Ercümen, Ürdün'ün karasuları Kızıldeniz'in birçok açıdan çok özel bir yer olduğunu belirterek, "Özellikle Akabe, doğası ve su altı dünyasıyla ilgi çekici bir nokta" dedi.

Ercümen, Türk Hava Yolları'nın (THY) Akabe kentiyle turizmi canlandırmak amacıyla yapacağı işbirliği anlaşması çerçevesinden düzenlenen etkinliklere katılmak için Ürdün'e geldi. Ürdün'ün tek sahil kenti Akabe'de gerçekleştirilen etkinliğine katılan Ercümen, burada bir dalış gösteri yaptı. 

Milli sporcu Ercümen, Kızıldeniz'de daha önce de daldığını ancak bu kez gelişinin bir işbirliğinin duyurulmasına katkı sağlamak amacı taşıdığını söyledi. 

Akabe'nin hem Türkiye'ye hem de birçok Avrupa ülkesine çok yakın bir mesafede yer alan tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle ender bir nokta olduğunu belirten Ercümen, "Kızıldeniz her açıdan çok özel bir dalış noktası. Akabe, hem doğasıyla çölleriyle hem de su altındaki zenginliğiyle ilgi çekici. Suyun altında canlılık çok fazla. Akabe'ye gelirken vize almaya bile gerek yok. Akabe'yi gerçekten çok seviyorum" diye konuştu.

Ercümen, THY'nin etkinliklerinin, Cedar Pride Gemisi'nin, turizme katkı amaçlı Kral Abdullah tarafından batırılmasının 30. yıl dönümüne denk getirilmesini de ayrıca anlamlı bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Batık dalışlarını çok seviyorum. Çanakkaleli bir sporcuyum. Ülkemizde de özellikle I. Dünya Savaşı nedeniyle birçok batık var. Buradaki batığın bir hikayesi var. Ürdün Kralı Abdullah da dalan birisi. Turizme katkı amacıyla bu gemiyi batırmış. Bu durum Akabe'yi çok özel kılıyor. Buraya keyifle her sene gelmeyi düşünüyorum."

"Yazın 100 metrelik rekoru kırmak istiyorum"

Kızıldeniz'in Ürdün karasuları bölgesindeki batığın pek çok renkli canlıya yuva haline geldiğini belirten Ercümen, suyun altındaki bin bir çeşit balık ve diğer deniz canlılarını izlemenin insana büyük keyif verdiğini dile getirdi. 

Şahika Ercümen, Kızıldeniz'e dalmasının rekor denemesi değil, gösteri amaçlı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Bana ait olan 'Dünya 91 metre serbest dalış' rekorunu kırmak için bir deneme yapmıştım. 100 metrelik rekor denemesinde küçük bir baygınlık geçirdim. Şimdi sağlığım çok iyi. Bugün de birçok dalış yaptım. Önümüzdeki sezon, yaz döneminde 100 metrelik rekoru kırmak istiyorum."

REKOR DENEMESİ BAŞARISIZ OLMUŞTU

Akabe'ye vize yok

THY Akabe Müdürü Sertan Yüce ise THY ile Akabe yönetiminin ortak etkinliklere imza attığını kaydetti.

Yüce, Kral Abdullah'ın prens olduğu dönemde batırdığı geminin 30. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Akabe'nin doğal güzelliklerine dikkati çekilmek istendiği vurgulayarak, "Dünyaca ünlü sporcumuz Şahika Ercümen, burada bir gösteri yaptı. Ercümen, THY'nin maket uçağını batık geminin bir yerine bıraktı. Ardından dalgıçlar maket uçağımızı aramaya başladı. Uçağı bulanı THY yönetimi olarak Avrupa'ya seyahatle ödüllendirdik" ifadelerini kullandı. 

Ürdün'ün Türk vatandaşları için vize şartı istemediğini belirten Yüce, "Kültür ve tarihi güzellikleri aynı anda sunan Akabe'deki Kızıldeniz sahilleri, gezip görmeye değer. Diğer taraftan dünyanın 7. harikası olarak kabul edilen Petra şehri de yakındır. Tarih, kültür ve deniz kombinasyonun çok güzel yansıtan bir yerin görülmesini öneriyorum" dedi.

AKABE / AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN