Şahika Ercümen Suriyeli sığınmacılar için daldı

Şahika Ercümen Suriyeli sığınmacılar için daldı

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni ve milli dalgıç Şahika Ercümen, hayatlarını kaybeden sığınmacı çocuklara dikkati çekmek için dalış yaptı.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni ve milli dalgıç Şahika Ercümen, hayatlarını kaybeden sığınmacı çocuklara dikkati çekmek için Antalya’nın Manavgat ilçesinde dalış yaptı. Antalya Deniz Ticaret Odasının girişimleriyle Suriyeli sığınmacılar ve hayatlarını kaybeden çocuklara dikkati çekmek için Side Sualtı Müzesi’ne gelen Ercümen, burada dalışını gerçekleştirdi.

Dalış nedeniyle düzenlenen etkinliğine AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni emekli SAS komandolarından Ahmet Gülaydın, Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve dalgıçlar katıldı.

Side Limanı'ndan tekne ile hareket edilerek yaklaşık 1,5 mil açıkta bulunan ve 5 ana temadan oluşan Side Sualtı Müzesi’ne yapılan dalışta milli sporcu Ercümen'e, 8 dalgıç da eşlik etti. Dalış sonrası gazetecilere açıklama yapan Encümen, bu kez rekor denemesi için değil insanlık için daldığını söyledi.

Antalya Deniz Ticaret Odasının katkılarıyla hazırlanan su altı müzesindeki çocuk bahçesinde bulunan çocuk heykellerine çiçek bıraktıklarını ifade eden Ercümen, "Daha önce rekor denemesinde bir araya geliyorduk, bugün ise insanlık adına yaşanan bir drama dikkati çekmek için buradayız. Umarım ölümler son bulur" diye konuştu.

Geçtiğimiz ay Kaş'ta rekor denemesi sırasında rahatsızlandığı hatırlatılan Ercümen, sağlığının iyi olduğunu, yaz aylarında tekrar rekor denemesi yapacağını ifade etti. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da dalışa destek vermek için Şahika Ercümen'in yanında olduklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN