Şampiyon pilot Avrupa arenasında yarışacak

Şampiyon pilot Avrupa arenasında yarışacak

Türkiye’de bir çok pist şampiyonluklarına imza atan İzmirli iş adamı ve Ülkü Motorspor Pilotu Ümit Ülkü, Türkiye’yi Porche Carrera Cup Şampiyonası’nda yarışarak temsil edecek.

11 yıldır motor sporlarıyla profesyonel olarak ilgilenen Ülkü Yarış Pisti’nin sahibi Ümit Ülkü, ilk ayağı Belçika SPA Pisti’nde düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil edecek.

ALTI ETAPTAN OLUŞAN YARIŞ

Yarışın sezonun ilk yarışı olduğunu belirten Ülkü, “Altı ayaktan oluşan yarışmada iyi bir derece alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Porsche Sports Cup’ta yarışarak bayrağımızı dalgalandırmıştım” ifadelerini kullandı. Motorspor pilotları Ayhancan Güven, Cengiz Oğuzhan ve Cenk Ceyişaka da yarışmacılar arasında yerini aldı.

GENÇLERE İLERİ SÜRÜŞ TAVSİYELERİ

Avrupa’da ilk olarak 2015 yılında Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nda BMW 320 ETC Avrupa 3. Ligi kategorisinde yarışan Ülkü, daha sonra Porsche Sports Cup’ta yarışmıştı. Son beş yılda Türkiye’de pist şampiyonluklarına imza atan ve tırmanma dalında dereceleri olan Ülkü, “Motor sporları dışarıdan zor ve tehlikeli gözükür. Ancak gerekli önlemler alındığında güvenli bir spor dalıdır. Gençlerimizin ileri sürüş eğitimi almalarını tavsiye ediyorum. Gençlerimiz trafikte değil, pistlerde hız yapsın” dedi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN