Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da: UEFA'dan menemenli, baklavalı tanıtım

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da: UEFA'dan menemenli, baklavalı tanıtım

UEFA, İstanbul’da yapılacak Manchester City ile Inter arasındaki final maçını izlemek için gelenlere tanıtım rehberi oluşturdu. Tanıtımda İstanbul’da gezilecek tarihi yerlerin yanında menemen, baklava, kebap gibi yenilmesi gereken yemeklere de yer verildi.

Şampiyonlar Ligi Finali bu sene 10 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ise web sayfasında İstanbul23 Final bölümü hazırlayarak, Manchester City ile Inter arasında geçecek final maçını izlemek için İstanbul’a geleceklere bir etkinlik rehberi oluşturdu.

Tanıtımında Türkiye'ye özgü yemek ve İstanbul'da gezilecek yer önerilerinde bulundu. İkonik bir küresel mücevher olan İstanbul'a hoş geldiniz cümlesiyle başlayan rehberde Şampiyonlar Ligi Finali'ne gelecekler için İstanbul 'İstanbul'da mutlaka yapılması gerekenler, yiyecek ve içecekler, konaklama rehberi' başlıkları altında tanıtıldı.

İSTANBUL’DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

"İki kıtaya, iki denize, eski imparatorluklara ve hem Avrupa hem de Asya kültürlerinin, yemeklerinin ve geleneklerinin zengin bir karışımına sahip olan İstanbul’da görülecek yer sıkıntısı yoktur" denilerek giriş yapılan rehberde "Şehir kesinlikle bu sayfaya sığdıramayacağımız kadar çok şey sunuyor. Seyahat programınızı önceden hazırlayın. İstanbul, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biridir, bu nedenle başlıca cazibe merkezleri her zaman meşguldür. Kaçırmak istemediğiniz şeyleri listeleyin ve biletlerinizi çok önceden ayırtın" ifadeleri yer aldı.

Tanıtımda, "İstanbul mükemmel bir denge. Hem çağdaş hem de eski, geleneksel ve muhafazakâr, ancak gece hayatıyla dolup taşan bir şehir. Yemek meraklıları ve maceracılar, tarih fanatikleri ve gece kuşları için en mükemmel yerdir. Seyahatinizi planlarken önerdiğimiz en önemli yerlere göz atın" sözleri yer aldı.

MEŞHUR YEMEKLER TAVSİYE EDİLDİ

Türk yemeklerinden “İstanbul’dayken bu geleneksel Türk lezzetlerini tattığınızdan ve klasik bir Türk kahvesi ile bitirdiğinizden emin olun. İstanbul’da herkesin damak tadına uygun yemekler var ve şehirde yemek yenebilecek inanılmaz mekânların bolluğu ister geleneksel sokak yemeklerinin, ister kaliteli yemeklerin, ister rahat bir restoran havasının peşinde olun, kesinlikle sizi hayal kırıklığına uğratmaz” sözleriyle bahsedildi. Örnek olarak da şu dört yemek sıralandı:

Meze: Başlangıç ​​olarak yenen, salamura sebzeler, marine edilmiş etler ve balık, fasulye ve tahıllardan oluşan bir dizi sıcak ve soğuk yemek. Meze başlı başına bir deneyimdir ve Akdeniz mutfağının bir simgesidir.

Menemen: Tavada sotelenmiş yumurta, yeşil biber, domates ve baharatlardan oluşan tipik bir Türk kahvaltı yemeği.

Baklava: Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı olan bu tatlı ikram, zengin tereyağlı iyiliğin mükemmel bir birleşimidir ve çeşitli fındık bazlı dolgularla servis edilebilir.

Köfte ve kebap: Türkiye’nin kuzu veya dana etinden yapılan temel köfte veya ızgara etleri, nane veya maydanoz gibi taze otlar veya soğan ve baharatlarla pişirilebilir.

KONAKLAMA REHBERİ

Tarih sekmesinde ise Kapalı Çarşı, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi ve Yerebatan Sarnıcı olmak üzere beş tarihi yapıya yer verildi. Konaklamak için de pek çok olasılığın olduğu vurgulanarak, her bütçeye uygun birçok seçeneğin yer aldığı aktarıldı. Konaklama kapsamında Beşiktaş, Sultanahmet, Beyoğlu, Kadıköy, Nişantaşı ve Teşvikiye, Fener ve Balat ile Kurtuluş ve Bomonti bölgeleri tavsiye edilerek bilgi verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN