Sebastian Vettel: İptal olsun ya da olmasın, Rusya GP'de yarışmayacağım

Sebastian Vettel: İptal olsun ya da olmasın, Rusya GP'de yarışmayacağım

Rusya-Ukrayna krizi sonrası Formula 1 pilotları peş peşe açıklamalarda bulundu. Grand Prix Pilotlar Birliği Başkanı Sebastian Vettel ve son şampiyon Max Verstappen, Rusya'da yarışmayı düşünmediklerini açıkladılar.

Formula 1'de dört kez dünya şampiyonu olan Aston Martin'in Alman pilotu Sebastian Vettel, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkileri spor müsabakalarına yansımaya devam ediyor. Son olarak F1 pilotları , Rusya GP'si hakkında açıklamalarda bulundu.

''İNSANLAR APTALCA SEBEPLER YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLÜYOR''

Aston Martin'in Alman pilotu Sebastian Vettel, Barcelona GP'si öncesi yaptığı açıklamada, “Bu sabah uyandığımda gördüğüm haberlerden sonra şoke oldum. Yaşananlar korkunç! Masum insanlar, çılgınca liderlik adı altında aptalca sebepler yüzünden öldürülüyor. Rusya’da gerçekleştirilmesi planlanan bir Formula 1 yarışı var. Yarış iptal edilmeli. Ben oraya gitmemem gerektiğini düşünüyorum. İptal olsun ya da olmasın, Rusya GP'de yarışmayacağım.'' diye konuştu.

''RUSYA'DA YARIŞMAK DOĞRU DEĞİL''

Son Formula 1 şampiyonu Red Bull Racing takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen de Vettel gibi, Rusya’ya gitmek istemediğini söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Verstappen “Bir ülke savaştaysa, orada yarışmak doğru değil” değerlendirmesinde bulundu.

Alpine F1 pilotu Fernando Alonso ve Ferrari pilotu Charles Leclerc ise Formula 1’in bu konu hakkında en doğru kararı vereceğine inandıklarını belirttiler.

Formula 1 Rusya Grand Prix’inin 23 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN