Şenol Güneş: Namusumla geldim namusumla giderim

Şenol Güneş: Namusumla geldim  namusumla giderim

Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi karşılıklı anlaşma yoluyla sona erdi. Tecrübeli teknik adam, Riva’da TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya gelirken tazminat konusu açılınca “Namusumla geldim namusumla giderim. İstiyorsanız istifa edeyim, tazminat önemli değil” ifadelerini kullandı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını duyurdu. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sergilenen kötü performans ve turnuvanın en kötü takımı olunmasının ardından eleştiri oklarının hedefi olan tecrübeli teknik adam, Dünya Kupası Elemeleri’ni çıkış olarak gördüğünü açıklamıştı. Ancak Katar yolunda oynanan karşılaşmalardan beklenen sonuçların alınmaması ve son olarak deplasmanda Hollanda’ya 6-1 gibi ağır bir skorla mağlup olunmasının ardından Şenol Güneş ile acil toplantı yapılma kararı alındı.

Şenol Güneş ve TFF başkanı Nihat Özdemir, 6-1’lik Hollanda mağlubiyeti sonrası önceki gün Riva’da bir görüşme gerçekleştirmişti. Resmi bir sonuç çıkmayan görüşme sonrası dün de görüşen ikili, ayrılık konusunda karşılıklı anlaşma sağladı. Toplantıda Şenol Güneş’in “Namusumla geldim namusumla giderim” dediği, konu paraya gelince ise “Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Umurumda değil. İstiyorsanız istifa edeyim, tazminat önemli değil” cevabını verdiği öğrenildi.

TFF’den yapılan açıklamada “A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı. EURO 2020 ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen deneyimli teknik adam, Ay-Yıldızlı ekiple bugüne kadar 82 maça çıktı. Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, 59’u resmi, 23’ü özel toplam 82 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in son oynanan Hollanda karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalar TFF ile tecrübeli hocanın arasını açan unsur olmuştu. Deneyimli çalıştırıcı, Milli Takım’ın başına geldiği süreç için “Bu göreve gelmem için yalvaranlar, şimdi beni göndermek istiyor” sözlerini kullanırken federasyon kanadından bu açıklamaya tepki yükselmişti. TFF Başkanı Özdemir ise “Teknik direktörlük için kafamızda bir isim var. İyi bir hoca ile görüşüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN