Shane Larkin kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Shane Larkin kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Türk vatandaşlığına geçen ve soyadını Karkin olarak değiştiren Shane Larkin kimdir? Anadolu Efes forması giymeden önce hangi takımların formasını giydi? İşte "Shane Larkin kimdir, nereli?" sorularının ve milli olmasının hikayesi...

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun girişimleriyle Türk statüsü alan ve Ay-Yıldızlı formayı giyecek olan Anadolu Efes basketbolcusu Shane Larkin'in yeni ismi de belli oldu. Larkin, yeni kimliğinde sadece soyadını değiştirdi. Başarılı basketbolcunun Larkin olan soyadı Karkin oldu. İkamet adresinin ise Beşiktaş olması dikkatlerden kaçmadı. Peki Shane Larkin kimdir, nerelidir? Anadolu Efes'ten önce hangi takımlarda forma giydi?

SHANE LARKİN KİMDİR?

TAM İSMİ: DeShane Davis Larkin

DOĞUM TARİHİ: 2 Ekim 1992

UYRUĞU: TC/ABD

OYNADIĞI TAKIMLAR: Miami Üniversitesi (NCA kolej takımı), Dallas Mevericks (NBA), New York Knicks (NBA), Brooklyn Nets (NBA), Saski Baskonia (İspanya), Boston Celtics (NBA), Anadolu Efes (Türkiye)

20-02/10/l1.jpg
Larkin, NBA taxkımı Dallas'a 21 yaşında draft edildi. 

LARKİN (KARKİN) NASIL MİLLİ FORMAYI GİYDİ?

Larkin (Karkin) ilk kez 2019'da Hırvat kakımında milli forma giydi. 18-21 Eylül'de Hırvatistan'da düzenlenen Zadar Turnuvası sırasında ülke federasyonu, Larkin'e milli takımda oynaması için teklif yaptı. Larkin, Olimpiyatlar'da oynamanın her sporcunun hayali olduğunu belirtti ve Hırvatistan için oynama fikrine açık olduğunu söyledi. Ancak 23 Eylül 2019'da bir röportajında, Türk milli takımına çağrılırsa, bunun kendisi için harika bir teklif olacağını açıkladı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bu jestin üzerine, kendisine teşekkür etmek istediğini ancak konuyla ilgili kararın A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, teknik ekip ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım tarafından verileceğini dile getirdi. Aralık ayı ortasında Erdoğan, "Larkin vatandaşımız oldu mu bilmiyorum. Vatandaş olduğunda biz gereğini yaparız. Böyle başarılı bir basketçiyi milli takımımızda da görmek isteriz. Bu da milli takımı gayet iyi yere taşır" açıklamasını yaptı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi ve Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, 20 Aralık'ta verdiği röportajda Larkin'in milli takıma katılma isteğinin eskiye dayandığını, Nisan 2019'da konuyu Federasyon'a ilettiklerini açıkladı. 

20-02/10/larkin-new.jpg
2015'te New York Knicks forması giydi.

19 Ocak'ta Hidayet Türkoğlu Larkin ile görüşüldüğünü açıkladı. 28 Ocak 2020'de başantrenör Ufuk Sarıca, Larkin'e davet yapıldığını doğruladı ve milli takım için cevabını beklediklerini iletti. Shane Larkin, 1 Şubat 2020'de sosyal medya hesabından hem Türkçe hem İngilizce yaptığı açıklamayla teklifi kabul ettiğini kamuoyuna duyurdu. 

20-02/10/shane-larkin-1040x572.jpg
2015-2016 sezonunda bir süre Brooklyn Nets'te oynadı.

20-02/10/larkin-1581348741.jpg
2016'da Avrupa'nın yolunu tutan Larkin, 2016-2017'de İspanya'nın
Baskonia takımında oynadı.

20-02/10/boston.jpg
2017-2018 sezonunda bir süreliğine tekrar NBA'ye döndü.

20-02/10/l2.jpeg
Larkin iki sezondur Anadolu Efes forması giyiyor. 

Larkin'e küçak yaşlarda obsesif kompulsif bozukluk tanısı kondu. Pislik veya mikrop bulaşmasından korkma şeklinde kendisini gösteren bu hastalıkla ünlü oyuncu ömür boyu mücadele etti. Larkin hastalığına rağmen basketbol oynarken sorun yaşamıyordu. Larkin bir röportajında kendisi gibi bu hastalıkla mücadele edenler için bir vakıf kurmak istediğini belirtmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN