Slovan Bratislava hangi ülkenin takımı? İşte Beşiktaş’ın rakibi Slovan Bratislava’nın tarihi

Slovan Bratislava hangi ülkenin takımı? İşte Beşiktaş’ın rakibi Slovan Bratislava’nın tarihi

1919 yılında kurulan Slovan Bratislava, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın rakibi oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar da 19 Eylül akşamı BJK ile oynayacağı maç öncesi Slovan Bratislava’nın hangi ülkenin takımı olduğunu merak ediyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

 

Temsilcimiz Beşiktaş, Slovan Bratislava ile K Grubundaki ilk maçına çıkıyor. Braga ve Wolverhampton ve Slovan Bratislava ile yarışan siyah-beyazlılar, ilk maçında galibiyet için sahaya çıkıyor. Peki Slovan Bratislava hangi ülkenin takımı? İşte haritadaki yeri ve diğer bilgiler…

SLOVAN BRATİSLAVA HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Slovakya'nın Bratislava kentine ait bir futbol kulübü olan ŠK Slovan Bratislava, ülkenin önde gelen ve köklü kulüpleri arasında yer alır. Avrupa Kupası turnuvasında başarıya erişmiş üçüncü Orta Avrupa takımı olan ŠK Slovan Bratislava, 1993'te Slovakya Ligi'nin kuruluşundan itibaren ilk üç sezon şampiyonluğa eriştikten sonraki 2 sezon da 1. FC Košice'ye şampiyonluğu kaptırdı.

1999’DA EN İYİ FUTBOLCULARINI SATMAK ZORUNDA KALDI

1999 yılında da yeniden şampiyon olan Slovan Bratislava, bundan sonra mali bir çıkmaza sürüklendi ve en iyi oyuncularını satmak durumunda kaldı. 2004’te bir alt lige düşen Slovan Bratislava, 2 sene sonra Slovakya Ligi'ne geri döndü. 2009 yılında 10 senenin aranın ardından tekrardan şampiyon oldu.

KULÜPLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ŞUAN LİGDEKİ DURUMU

Slovakya Süper Ligi'nde bu sezon oynadığı 8 maçın ardından 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan Slovan Bratislava'nın 19 puanı bulunuyor. 20 puanla lider olan Zilina'nın hemen ardından 2'nci sırada yer alan Slovan Bratislava, bu sezon oynadığı maçlarda 22 golle ligde en golcü takım statüsünde bulunurken, kalesindeki 7 gole engel olamadı.

19-09/19/sloven.jpg

Stadın haritadaki yeri

Beşiktaş maçı öncesi son değerlendirmeler:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN