Son şampiyon 4 maç sonra nefes aldı

Son şampiyon 4 maç sonra nefes aldı

THY EuroLeague’de 5’inci hafta heyecanı geride kalırken temsilcilerimizin mücadelesi nefes kesti. Son şampiyon Anadolu Efes, 4 maç aradan sonra galibiyete uzanırken Fenerbahçe Beko’da ise başantrenör Djordjevic’in performansı eleştirilerin odağı olmaya devam ediyor.

BİLGEHAN UÇAK

EuroLeague’de beşinci hafta geride kalırken en büyük sürpriz kuşkusuz geçen sezonun şampiyonu Anadolu Efes’in lige dörtte sıfırla başlamasıydı.

Zor bir fikstürle başlamışlardı evet ama yine de son şampiyondan beklentiler büyüktü. Krunoslav “Malatyalı” Simon’un yokluğunda, Micic, Larkin ve Beaubois’dan alışık olduğu dış şut isabetini bulamayınca, farkla önde olduğu Asvel deplasmanından bile mağlubiyetle dönüldü.

Efes, bu hafta ise beklenenden çok daha zorlu geçen maçta sezonun ilk galibiyetini aldı. Eski antrenörü Velimir Perasoviç’in çalıştırdığı Unics Kazan’ı Sinan Erdem’de yenerken en büyük katkıyı bir gün önce transfer edilen Elijah Bryant’tan aldılar. Micic sakatlık sebebiyle oynamazken Larkin de kayıp maçlarından birini daha geride bıraktı. 32 dakika oyunda kalan Bryant’ın 14 sayı ve 4 ribauntluk performansı galibiyeti getirdi.

Galibiyete rağmen, Ergin Ataman, haklı olarak ısrarla “kendi oynumuzu hâlâ oynayamıyoruz” demeye devam ediyor. Efes, beklenenin çok gerisinde başladı sezona ama şimdi seri yakalayabilecekleri bir fikstür var önlerinde. Fenerbahçe’de ise işler pek istenildiği gibi gitmiyor.

Başantrenör Djordjevic’in performansı soru işareti olmaya devam ediyor. Guduriç’in etkisizliği, Henry’nin ya çembere bakmaması ya da her topu zorlayarak “makulü yitirmesi”, forvet pozisyonundan yeterli katkı gelmemesi… Hepsi birleşince, Llull’ün, Carroll’ün ve son anda eşinin doğum yapacağını öğrendiği için hastaneye giden Tavares’in olmadığı karşılaşmada Fenerbahçe son topu sokmayarak Real Madrid’e yenildi. Pablo Laso, iki senedir çok ciddi bir kadro sıkıntısı yaşasa da takımına çok hakim. 5 maçta 4 galibiyet son derece iyi.

Sezona tulum çıkararak başlayan iki takım var: Barcelona ve Milano. Barcelona, bu hafta Zenit’i farklı mağlup etti: 84-58. Geçen sezon play-off’ta çok zorlandıkları Zenit’ten bir nevi intikam almış oldular. Takımın, belki de ligin en büyük yıldızı (tabii Fantasy League oyuncularının da) Mirotiç’in önderliğinde çok rahat bir galibiyet aldılar.

Sertaç Şanlı ise sakatlıktan döndü ve ilk kez Barcelona forması giydi. 18 dakikada, 8 sayı 4 ribauntla oynadı. Yalnız, Barcelona’daki “kolej takımı” sorunu bence devam ediyor. Jasikevicius, Barcelona’yı Zalgiris’teki gibi oynatmaya çalıştığı için bence geçen sezon kupayı kaldıramamıştı. Bu sezon da benzer bir sorun yaşayabileceklerini düşünüyorum. Guardların -Calathes ile Jokubaitis- katkısı çok belirsiz zira.

Milano, bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Belki Asvel karşısında son topta kazandılar ama Messina’nın öğrencilerinin coşkusu onlar adına çok ümit verici. Sergio Rodriguez’in bu maçtaki pasları ise sanırım bu sezonun en güzel hareketleri sıralamasında yer alacaktır.
Dörtte sıfırla başlayan iki takımın karşılaşmasında, ikinci yarıda büyük farkı kapatarak kazanan Bayern Münih oldu. Trinchieri’nin üstündeki baskı da bir nebze olsun azalmıştır. Alba Berlin, Kızılyıldız deplasmanında Maodo Lo ve Luke Sikma’nın önderliğinde kazanırken, Maccabi de evinde Panathinaikos’u yendi.

Sezonun en bilinmez takımlarından biri olan Mike Jamesli Monaco ise korkunç bir dış şut performansı sergilediği maçta Baskonia’ya yenildi. 26’da 3 gibi dehşet verici bir yüzdeyle oynarlarken başı James çekti: 1/9. Son maçın kaybedilmesinin baş sorumlusu Westermann ise 2 ikilik, 4 üçlük denemesinde isabet bulamayıp 0 sayıyla maçı tamamlayarak bu seviyede oynamasının çok zor olduğunu bir kez daha kanıtladı. 3 de top kaybı yaptı.

Haftaya, EuroLeague’de çift maç haftası… Fenerbahçe, içerde Barcelona ile oynadıktan sonra Pire deplasmanında Olympiakos ile karşılacak. Efes’in fikstürü ise nispeten daha kolay: Panathinaikos deplasmanı ve içerde Zalgiris.

eurolig.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN