Spalletti’nin gözü Türkiye pazarında

Spalletti’nin gözü Türkiye pazarında

Antalya’da kampa giren Napoli’de teknik direktör Luciano Spalletti, Türkiye’de kalitenin yüksek olduğunu söyledi. Min-Jae ve Eljif transferlerine değinen İtalyan çalıştırıcı “Türkiye’den neden başka futbolcular gelmesin” dedi.

2022 FIFA Dünya Kupası dolayısıyla liglere verilen arada Antalyaspor’a konuk olan İtalyan ekibi Napoli, maçı 3-2’lik skorlar kazandı. Maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam Luciano Spalletti, kadrodaki eksikliklerden dolayı farklı bir taktik kullanmak durumunda kaldıklarını belirterek “Elimizde bir imkan olduğunu da bu akşam gördük. Aslında ilk başta kolay gelse de sonradan zorlaştı. Bunda etken olarak Nuri Şahin’in payı çok yüksek. Antalyaspor’un Nuri Şahin’e sahip olması büyük şans. Çok büyük hoca olacağı ileride kesin. Çok bilgili ve kendisini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yüksek kalitede oyunun olduğunu belirten Spalletti, “Bu kadar yüksek seviyede kaliteli futbol varsa İtalya’dan gelen hocaların da burada olduğunu hatırlatmak lazım. Çok yüksek seviyede bir futbol var burada. Farioli, Pirlo gibi, Montella gibi isimler Türkiye’ye geliyorsa bu tesadüf değil. Bu kaliteyi buradaki futbolcularla gösterebileceklerine inandıkları için. Montella da beni ziyarete geldi ve Türk futbolundan övgüyle bahsetti. Avrupa futboluna kıyasla sahada bazı anlarda ne kadar güzel top çevirdiklerini gösterdiler” dedi. Sadece Eljif Elmas, Kim Min-Jae’yi değil Türkiye’den çok fazla futbolcu alabileceklerinin farkında olduklarını belirten Spalletti “Buradan neden başka futbolcular gelmesin. Aslında şöyle söyleyeyim, çok kaliteli futbolcuların olduğunu biliyoruz. İsimleri vermeyeceğim ki isimleri bizde kalsın, olursa ki bizden başkası almasın o oyuncuları” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN