Süper Lig 2019-2020 fikstürü belli oluyor… Süper Lig’de derbi maçları ne zaman?

Süper Lig 2019-2020 fikstürü belli oluyor… Süper Lig’de derbi maçları ne zaman?

Spor Toto Süper Lig, bu yıl Trabzonspor’un efsanevi kaptanı nam-ı diğer ‘Dozer Cemil’ lakaplı Cemil Usta anısına oynanacak. Spor Toto Süper Lig fikstürü, bugün TFF tarafından çekilecek. Futbolseverlerin merakla beklediği derbi maçlarının tarihleri de belli olacak. Peki Süper Lig’de ilk derbi maçı ne zaman, hangi takımlar arasında oynanacak? Süper Lig fikstürü belli oldu mu? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Spor Toto Süper Lig Cemil Usta 2019-2010 sezonu fikstürü belli oluyor. Geçen sene lig şampiyonu Galatasaray olmuştu. Bu sezon ise takımlar kadrolarına takviye yaparak büyük bir yarışa girişecek. 16 Ağustos’ta başlayacak Süper Lig fikstürünün bugün çekilmesi bekleniyor. Süper Lig fikstüründe yine her yıl olduğu gibi bu yıl da derbi maçlarının ne zaman oynanacağı merak konusu. Peki Süper Lig fikstürü nasıl? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımlar ilk maçlarını hangi takımla oynayacak? Süper Lig derbi maçları ne zaman? İşte Süper Lig’de ilk derbi maçının oynanacağı tarih…

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TFF'de yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de 2019-2020 sezonu 16 Ağustos'ta oynanacak maçlarla start alacak. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları 17 Mayıs 2020 tarihinde sona ererken, Spor Toto 1. Lig'de normal sezon 2 Mayıs 2020'de bitecek. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 1 Eylül 2019 tarihinde oynanacak maçlarla başlarken, normal sezon 25 Nisan 2020'de son bulacak. Ziraat Türkiye Kupası müsabaka tarihleri ve sezon planlamalarının tamamının da daha sonra paylaşılacak.

SÜPER LİG FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ Mİ?

Süper Lig fikstürünün Temmuz ayının ikinci pazartesi günü çekilmesi bekleniyor. 2019-2020 Sezonu TFF 3. Lig ve TFF 2. Lig Grup Kura Çekimi de Türkiye Futbol Federasyonu’ndan paylaşılan açıklamaya göre 10 Temmuz Çarşamba günü TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşecek kura çekimi, saat 15.00'te başlayacak.

CEMİL USTA KİMDİR?

1 Ocak 1951 yılında Trabzon'da doğan Cemil Usta, futbola 1967’de Sebat Gençlik kulübünde başlarken, 1970’te o zaman 2. Lig'de bulunan Trabzonspor'a transfer olduktan sonra 1973-1974’te Trabzon’la 1. Lig'e yükseldi. 1975-1976 ve 1976-1977 sezonlarında peş peşe iki şampiyonluk elde ederek, Anadolu devrimine imza atan efsane bordo-mavili kadrosunun sol beki olan Cemil Usta, 1976’da Şampiyon Kulüpler Kupası'nda kazanılan 1-0'lık tarihî Liverpool galibiyetinin baş mimarı olurken, galibiyet golünü de kendisi attı. Kuvvetli ayakları, güçlü fiziği ve duvar gibi sertliği sebebiyle ‘Dozer’ lakabını alan Usta, uzun seneler bordo-mavili takımın kaptanlığını yaparken 2 defa A Millî Futbol Takım formasını terletti.

19-07/08/cemil-usta.jpg

Kendisinin Trabzonspor'un kaptanı olduğunu ve bundan dolayı para için kulübünü terk edip başka kaptanların arkasında sahaya çıkmayacağını ve bu durumun kendisine yakışmayacağını söyleyen Cemil Usta, bordo-mavili ekibin unutulmaz futbolcuları arasına girdi. 1978’de jübile yapmasının ardından Trabzonspor’un altyapısında görev yapan Usta, pek çok oyuncu yetiştirerek Türk futboluna çok büyük fayda sağladı. Bordo-mavili kulüpte futbolun sevilmesinde ve gençlerin futbola yönlendirilmesinde büyük emekleri olan Usta, 15 Mart 2003 yılında hayata gözlerini yumdu.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN