Süper Lig ikinci transfer dönemi ne zaman başlıyor?

Süper Lig ikinci transfer dönemi ne zaman başlıyor?

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 9 futbolcu, son 7 haftada 2 takımın formasını giydi. Duruma göre, bir lig futbolcusu bir sezonda sadece 2 takımın formasını giyebilir. Geçici transfer sezonunda 9 oyuncu başka bir Süper Lig takımına transfer olamaz. İkinci transfer ve tescil dönemi 12 Ocak 2023'te başlıyor ve 8 Şubat 2023'te bitiyor. Peki geçici transfer döneminde hangi oyuncular başka bir Süper Lig takımına gidemez? İşte Süper Lig'e transfer edilemeyen futbolcuların listesi…

Süper Lig 9 oyuncusu bu sezon son 7 haftada 2 takımın formasını giydi. Emre Akbaba, 7 haftanın dördünde Trabzonspor ve Antalyaspor ile mücadele ederken, Kerem Atakan Kesgin, 6 gün sonra eski takımı karşısında forma giydi.

Bu sezonun son 7 haftasında 2 takım olmak üzere Spor Toto Süper Lig'de 9 oyuncu forma giydi. Bu sezonun başlangıcı ile ligin transferin bitişi arasında 5 hafta geçti.

EMRE AKBABA, 7 MAÇIN 4'ÜNDE TRABZONSPOR VE ANTALYASPOR'A RAKİP OLDU

Galatasaray ile ilk maçına bu sezon çıkan Emre Akbaba, ilk 5 haftada forma şansı buldu. Antalyaspor, Giresunspor, Ümraniyespor, Trabzonspor ve Gaziantep ile mücadeleler veren Emre, transferin son günü içerisinde Adana Demirspor'a yöneldi. Yeni takımda hemen formasını giyen 30 yaşında olan oyuncu, ligin 6. haftasında Trabzonspor, 7. haftasında Antalyaspor ile mücadele etti. Böylelikle Emre Akbaba, kalan 7 lig haftasının 4'ünde Trabzonspor ve Antalyaspor'a karşı mücadele etti.

Adana Demirspor, ligin 8. haftasında Galatasaray'ı konuk ediyor ve Emre formayı aldığında eski takımına karşı mücadele içinde olacak.

KOUASSİ VE KARTAL YILMAZ'IN DA İLK 7 HAFTADA BOŞU YOK

Kouassi ve Kartal da ligin başında transfer telaşı yaşadı ve 7 hafta boş geçmedi. Sezona Trabzonspor ile başlayan Kouassi, Karagümrük'e taşınmadan önce 5 hafta bordo mavi formasını giydi ve yeni takımıyla iki maçta forma şansı buldu. Beşiktaş'ın altyapısında yetişen Kartal, siyah beyazlı ekiple 3 hafta ligde kaldı ve son 4 haftada yeni takımı Ümraniyespor ile sahneye çıktı.

Kerem Atakan Kesgin, transfer olmasından 6 gün sonra eski takımı karşısında sahada yer aldı. Sezon başında Sivasspor forması giyen Kerem, ligin ilk üç maçında hocası Rıza Çalımbay'ın şans verdiği oyuncular arasında yer aldı.

Kerem, 29 Ağustos'ta bu maçın son 12 dakikasında sahaya girdi. Böylece 22 yaşındaki oyuncu, yeni takıma katıldıktan 6 gün sonra eski takımına karşı sahaya çıktı.

Süper Lig

SÜPER LİG'E TRANSFER OLAMAYACAK FUTBOLCULAR HANGİLERİ?

Kurala göre, bir Süper Lig futbolcusu sezon boyunca sadece iki takım forması giyebilir. Her iki kayıtlı takımda da oynayan bir futbolcunun aynı ligde başka bir takıma transferi kapalı olsa da farklı liglere transferinin önünde bir engel yoktur. Bu kapsamda haberde yer alan 9 oyuncu, geçici transfer sezonunda başka bir Süper Lig takımına transfer olamayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN