Süper Lig'de hangi takımlar küme düştü? Şampiyon lige veda edebilir...

Süper Lig'de hangi takımlar küme düştü? Şampiyon lige veda edebilir...

Spor Toto Süper Lig’de 34. ve son hafta heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta en yakın rakibi Medipol Başakşehir karşısında 2-1 galip gelerek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bu hafta Sivas deplasmanında 4-3’lük skorla mağlup oldu. 2’nci Başakşehir, 3’ncü Beşiktaş olurken, 4’ncü ise Trabzonspor oldu. Ligde şu sıralar asıl merak edilen ise Süper Lig’den hangi takımların düşeceği… İşte güncel Süper Lig puan durumu ve ligden düşecek takımlar…

Süper Lig’den düşen takımların belli olup olmadığı anlık olarak takip ediliyor. Spor Toto Süper Lig’de şampiyon ve Avrupa’ya gidecek takımların belli olmasıyla birlikte gözler şimdi Süper Lig’e veda edecek takımlara çevrildi. Akhisarspor’un haftalar önce ligden düşmeyi garantilemesinin ardından şimdi ligden düşmesi beklenen 2 takım araştırılıyor. Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe takımlarından birinin lige veda etmesi beklenirken, ateş hattındaki heyecan had safhada. İşte Süper Lig puan durumu…

Süper Lig puan durumu

34 maçın ardından 69 puanla Galatasaray şampiyon olurken, 67 puanı bulunan Medipol Başakşehir 2'nci, 3'ncü Beşiktaş'ın 65 puanı ve 4'ncü Trabzonspor'un 63 puanı bulunuyor. 5'nci sıradaki Yeni Malatyaspor da 47 puanla Avrupa arenasında ter dökecek. Bunların netleşmesinin ardından futbol severleri asıl heyecanlandıran bölüm alt sıralar. 26 puanı bulunan Akhisar, kesin olarak ligden düştü. 32 puan toplayan Erzurumspor 17'nci, 34 puanı olan Bursaspor 16'ncı ve 35 puanı bulunan Göztepe ise 15'nci olarak ligde tutunma mücadelesi veriyor.

19-05/25/super-lig-puan-durumu-super-ligde-kume-dusen-takimlar-belli-oluyor-1558771729.jpg

Süper Lig’den hangi takımlar düşer? Şampiyon lige veda edebilir…

Pazar günü Erzurumspor, Kayseri deplasmanına konuk olacakken, düşme hattında bulunan rakibi Bursaspor ise Yeni Malatya deplasmanın top koşturacak. Göztepe ise Ankaragücü'nü misafir edecek. Tüm bu maçların hepsi saat 19:00'da başlayacak. Heyecan seviyesi bir hayli yüksek olan bu üç maçın ardından küme düşen takımlar belli olacak. Erzurumspor, Kayseri deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Erzurumspor'un maçtan mağlup ya da beraberlikle ayrılması durumunda ilk olarak Erzurum küme düşecek. Malatya deplasmanında olan Bursaspor da Erzurum'un mağlup olması ya da berabere kalması durumunda yine hem galibiyet alması gerekiyor hem de Göztepe'nin puan kaybetmesi gerekiyor. Bursaspor da mağlubiyet ya da beraberlik alması hâlinde lige veda eden üçüncü takım olacak. Bu şekilde sonuçlanırsa, lig tarihinde dört büyük takımın dışında tek şampiyonluğu bulunan Bursaspor’un ligden düşmesi ile bir ilk yaşanacak. Göztepe ise Bursaspor'un mağlubiyet yaşaması durumunda berabere kalsa da mağlup olsa da averajla ligde tutunacak. Ancak Ankaragücü karşısında alacağı her türlü galibiyet, İzmir temsilcisini ligde tutunduracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN