Süper Lig'in yeni lideri Trabzonspor

Süper Lig'in yeni lideri Trabzonspor

Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan Trabzonspor, 79'da penaltıdan Jose Sosa ve 83'de Anthony Nwakaeme'nin golleriyle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor 41 puanla liderliğe yükseldi.

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 2-0'lık skorla kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, VAR incelemesi sonrasında kazanılan penaltıda 79. dakikada Jose Sosa ve 83. dakikada Anthony Nwakaeme ile geldi. Öte yandan Trabzonspor'un golcüsü Alexander Sörloth, 90+4. dakikada rakibine yaptığı müdahalenin ardından VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor 41 puanla liderliğe yükseldi. Gençlerbirliği ise son 5 maçta 4. yenilgisini aldı ve 21 puanda kaldı.

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor evinde Sivasspor ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise deplasmand Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar...

7. dakikada sol kanattan serbest vuruş kullanan Trabzonspor’da Guilherme’nin ortasına Campi vurdu. Gençlerbirliği savunma oyuncularının markajında kalan Campi etkili bir vuruş gerçekleştiremedi ve top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

11. dakikada sol kanattan kullanılan Gençlerbirliği serbest vuruşunda Trabzonspor savunması topu karşıladı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Sessegnon etkili bir vuruş yaptı. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, topu güçlükle bloke etti ve kornere çeldi.

17. dakikada Gençlerbirliği takımında Candeias sağ kanattan etkili bir çalımla ceza sahasına girdi. Kaleye teğet açtığı ortada Gençlerbirliği taraftarını heyecanlandıran Candeias’ın ortasına hiçbir takımı arkadaşı dokunamadı.

24. dakikada Trabzonspor atağını kesen Sefa Yılmaz, sağ kanattan hareketlenen Candeias’ın önüne etkili bir ara pası verdi. Candeias’ın açtığı ortada müsait bir pozisyonda topla buluşan Nadir, boş kaleye topu kalenin üstünden dışarı vurdu.

47. dakikada Trabzonspor’da Guilherme sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşu arka direkte Sörloth’la buluşturdu. Pozisyon, Sörloth’un vurduğu kafa vuruşunda kaleci Nordfeldt’in kurtarışıyla sonuçlandı.

54. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Ndiaye’nin çektiği şutu Gençlerbirliği kalecisi Nordfeldt güçlükle kornere çeldi.

69. dakikada Trabzonspor’da Nwakaeme ceza yayı üzerinde şık bir çalımla rakibini ekarte etti. Kaleyi önüne aldığında çektiği etkili şutu kaleci Nordfeldt topu 90’dan çeldi. Boşta kalan topu Gençlerbirliği savunması uzaklaştırdı.

73. dakikada Trabzonspor yarı sahasından atılan topa Sörloth hareketlendi. Savunma oyuncusuyla girdiği omuz omuza mücadeleyi kazanarak kaleyi karşısına alan Sörloth kalecinin kapattığı köşeye topu vurdu. Nordfeldt topu güçlükle kornere çeldi.

75. dakikada Trabzonspor takımında Sosa’nın sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına yaptığı ortaya hiçbir Trabzonsporlu oyuncu dokunamadı. Bu sırada Gençlerbirliği takımında Nadir Çiftçi’nin yaptığı faul sonrası hakem VAR’a başvurdu ve penaltı kararını verdi.

79. dakikada topun başına geçen Sosa, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1

83. dakikada ceza sahası içerisinde Sörloth topu kafayla Nwakaeme’nin önüne indirdi. Nwakaeme’nin vuruşunda top kalecinin sağından ağlarla buluştu. 0-2

90+3. dakikada rakibine sert bir müdahalede bulunan Sörloth kırmızı kartla oyundan atıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN