Survivor Parviz Abdullayev kimdir nerelidir ne iş yapıyor?

Survivor Parviz Abdullayev kimdir nerelidir ne iş yapıyor?

Survivor 2020 kadrosunda yer alan Parviz Abdullayev’in biyografisi merak ediliyor. Survivor 2020 Parviz Abdullayev dövüş sporcusudur. 1986 Azerbaycan doğumludur. Evli ve 2 çocuk babası olan Parviz Abdullayev ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

 

Survivor 2020’de olan Parviz Abdullayev profesyonel olarak yaptığı 55 dövüş müsabakasının 49’unu yenmiştir. Peki Cobra Parviz olarak da bilinen Parviz Abdullayev kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir ve ne iş yapıyor? İşte detaylar…

PARVİZ ABDULLAYEV KİMDİR?

Survivor 2020’de bulunan Parviz Abdullayev 5 Ocak 1986 Azerbaycan doğumludur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 1,76 boyunda ve 77 kilodadır. Şuan bir kickboks kulübünün yöneticiliğini yapmaktadır. Kickboksta 6 kez dünya şampiyonu olmuştur. Parviz Abdullayev, Cobra Parviz olarak bilinir. Bakü Devlet Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. 12 yaşındayken kung fu ile dövüş sanatı eğitimi almaya başlamıştır. Bugüne kadar katıldığı profesyonel 55 dövüşün 49’unu almıştır. Antrenörü 2 kez dünya şampiyonu olan Fizuli Musayev’dir. 2010 yılında ülkesinin yılın 10 sanatçısından biri ilan edilmiştir.

2007-2008 yılında Wushu-sanshou dövüş sanatında Azerbaycan’ın şampiyonu olmuştur. 2009 yılında WAKO ülkeleri tarafından 71 kilo ağırlık sınıfında kickboks yarışmalarında girdiği 5 mücadelede dünya şampiyonu olmuştur. 2010 yılında Çin’de düzenlenen World Accord Combat Games 2010’da şampiyon olmuştur. Aynı yıl Macaristan’daki WAKO Kickboks yarışmasında dünya kupası oyunlarına katılmış ve ikinci olmuştur.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yine aynı yıl Rus rakibini WAKO Avrupa Şampiyonası’nda mağlup ederek dünya şampiyonu olmuş ve dünya kemeri kazanmıştır. 2011 yılında Hollanda’da düzenlenen yarışmada ikinci kez dünya şampiyonu olmuştur. 2013 yılında rakibi Vitaliy Soroka’yı yenerek Rusya’da dünya şampiyonu olmuştur.

20-02/11/parviz-abdullayev.jpg

2014 yılında Fas’ta rakibini yenerek dünya kuşağını kazanmıştır. 2014 yılında Haydar Aliyev’in adına adanmış bir turnuvada Rumen rakibini yenmiş ve Haydar Aliyev Kemerini kazanmıştır. 2018 yılında Moskova’da düzenlenen kickboks turnuvasında Çeçen rakibini yenerek ilk kez ACB dövüş kemeri kazanmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN