Survivor Şaziye İvegin Üner kimdir kaç yaşında nereli ne ve iş yapıyor?

Survivor Şaziye İvegin Üner kimdir kaç yaşında nereli ne ve iş yapıyor?

Milli Basketbolcu Şaziye İvegin Üner, Survivor 2020 ünlüler kadrosuna katılmasının ardından vatandaşlarımız tarafından araştırılmaya başlandı. 1982 doğumlu olan Şaziye İvegin Üner aslen Adanalıdır. Hayat hikâyesine dair bilgiler karar.com’da…

Survivor 2020 kadrosunun açıklanmasının ardından Şaziye İvegün Üner’in biyografisi merak konusu oldu. Peki babası da basketbolcu olan Şaziye İvegün Üner kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir ve ne iş yapıyor? İşte detaylar…

ŞAZİYE İVEGİN ÜNER KİMDİR?

Şaziye İvegün Üner, 8 Şubat 1982 Adana doğumludur. 1.80 boyundadır. Profesyonel basketbolculuğun yanı sıra kendisine ait bir cafesi vardır. Üner’in babası da basketbolcudur. Ortaokulda basketbolla tanışan Üner, kardeşleri ile birlikte BOTAŞ’ta 2 kez Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon olmuştur. Üner 22 yaşındayken takımın kaptanlığını üstlenmiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Böylece ülkedeki en genç kaptan kadın basketbolcu olmuştur. 10 sene Botaşspor’da oynamıştır. Ardından Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 2007 yılında Montigarda Basket ile 1 sezonluk anlaşmıştır. Ardından Beşiktaş Cola Turka, Spartak Moskova, Galatasaray, Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi takımlarda yer almıştır. Eski takımı Fenerbahçe’ye geri dönmüştür. 2011 yılında ise Galatasaray Medical Park ile anlaşmıştır.

20-02/11/aziye-ivegin-uner.jpg

Milli basketbolcu olan Şaziye İvegin Üner, İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanan milli takımın kadrosundaydı. EuroBasket Kadınlar 2011’de de yer almıştı. 2011 yılında milli takım Avrupa ikincisi olmuştu. Ayrıca 2012 yılında Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye kadın milli basketbol takımı kadrosunda yer alarak takımın 5. olmasını sağlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN