Takım arkadaşını darp ettiği iddia edilen Burak Yılmaz Hollanda basınına itiraf etti: Yüzde yüz doğru!

Takım arkadaşını darp ettiği iddia edilen Burak Yılmaz Hollanda basınına itiraf etti: Yüzde yüz doğru!

Trabzonspor ve A Milli Takım'dan eski takım arkadaşı Giray Kaçar tarafından Trabzonspor'un eski golcüsü Teofilo Gutierrez'i darp ettiği iddia edilen Burak Yılmaz, Hollanda basınına verdiği röportajda hakkındaki iddiaları doğruladı.

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard formasını terleten tecrübeli golcü Burak Yılmaz, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ESPN Hollanda'ya konuşan 37 yaşındaki golcü futbolcu hakkında öne sürülen iddialara cevap verdi.

Hollanda'ya transfer olduğu için mutlu olduğunu vurgulayan golcü futbolcu, 'Hollanda Ligi'nde güçlü bir rekabet var. Burada herkes futbol oynamaya çalışıyor, bu çok değerli bir şey. Sadece savunma yapan veya bir puan kazanmak için oynamak gibi olumsuz görüşe sahip bir takım yok. Takımlar futbol oynamaya çalışıyor, bu çok güzel bir şey. Hollanda'yı çok şey öğrenmek için seçtim. Benim için Hollanda tıpkı Brezilya gibi bir futbol ülkesi. Antrenör olma hevesim var ve bu bakış açısıyla Hollanda'ya geldim, öğrenmek için buradayım. Hollanda ekolünden bir şeyler öğrenmek için buradayım. İyi ya da kötü herkes burada futbol oynamaya çalışıyor. Bu yüzden buraya gelmekle çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.' dedi.

"BENİMLE İLGİSİ OLMAYAN VE FUTBOLDA OLAN BİR KARAR"

Fortuna'nın lige kötü başlangıcı sonunda görevine son verilen teknik direktör Sjors Ultee ile arasında sorun olduğu iddiaları üzerine Burak, 'Aramızda bir sorun olduğunu hiç düşünmemiştim. Tabii ki onun veya etrafındakilerin bu konuda ne söylediğini bilmiyorum ama onunla kötü bir deneyimim olmadı. Şimdi yolda yürüdüğünü görsem, gider ona sarılırdım. Ayrılığı tamamen kulüp yönetim kurulu tarafından alınmış bir karar. Sonuçta ben burada sadece bir oyuncuyum. Üstümde başkan, teknik direktör var, bu işin sorumluları bunlar. Benimle ilgisi olmayan ve futbolda olan bir karardır. Ancak 3 maçta 10 gol yedik, üçünü de kaybettik. Bu istatistik kararda kesinlikle rol oynamıştır. Sjors yetenekli, genç bir antrenör ve hırsları var. Bugün Sittard'da işe yaramadı, yarın muhtemelen kariyerinde yeni bir meydan okuma olacak ve ona bu konuda çok başarılar diliyorum."

"ÇOK AYIP"

Takıma cebinden prim verdiği söylentilerine de cevap veren 37 yaşındaki golcü, "İlk 11'i ben yapmıyorum. Çok ayıp bir kere bu. İnsanların bunu söylemesi çok utanç verici. Her durumda teknik direktörlere çok saygısızlık. Bu mesajlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Takıma cebimden 100 Euro prim sözü verdiğim falan çok ayıp. Bunların ikisi de tamaman yalan şeyler. Bu çok utanç verici, hem başkana hem de teknik direktöre. Keşke böyle hikayeler olmasaydı ve kesinlikle söyleyebilirim ki her iki hikaye de yoktan var olmuş. Tüm bu mesajlar hakkında hayal kırıklığına uğradım, ama her şeye de cevap veremem. Bunların hepsi bir yalan. Ben sadece Fortuna Sittard'ın bir oyuncusuyum.

"YÜZDE YÜZ DOĞRU"

Trabzonspor ve A Milli Takım'dan eski takım arkadaşı Giray Kaçar tarafından Trabzonspor'un eski golcüsü Teofilo Gutierrez'i darp ettiği iddia edilen Burak Yılmaz, Heerenveen karşılaşmasının ardından takım otobüsünde teknik direktörüyle tartışma yaşadığını açıkladı.

Tecrübeli golcü, "Heerenveen'e karşı oynanan maçtan sonra takım otobüsünde hocamızla bir tartışmamız oldu, bu yüzde 100 doğru. Fakat o insanların kafasındaki gibi bir saygısızlık ortamında birbirimize kötü sözler söylediğimiz bir olay olmadı. Karşılıklı olarak sesler biraz yükseldi. Bunlar da çok normal şeylerdir futbolda. Bu tartışmayla ilgili en büyük sorun, bu olayın oyuncu otobüsünün dışına çıkmasıdır. Bunu yazan gazetecileri anlıyorum, çünkü bu haber ve onların işi. Ama medyaya yansıdığı ve otobüste kalmadığı için hayal kırıklığına uğradım çünkü biz bir aileyiz. Gerçekleşen tartışma çoktan unutuldu ve affedildi, burada her gün birlikte iyi çalışıyoruz. Ama yarın başka bir tartışma olabilir, o da futbolun içinde var. Ama 'İlk 11'i Burak yapıyor ya da Burak prim dağıtıyor' gibi şeyler çok çok ayıp.' diye konuştu.

"HER ANTRENÖR FİKRİMİ SORDU"

Futbol oynadığı her takımda teknik direktörlerin kendisinden fikir aldığını açıklayan Burak Yılmaz, 'Oyuncu olduğum her yerde antrenörler fikrimi sordu. Mevcut antrenör de bunu yapıyor ve ben de onun fikirlerini soruyorum. Bazı antrenörler de genç deneyimsiz oyunculara fikirlerini soruyor. Bunu böyle görmelisin, henüz bir antrenör olmak isteyip istemediğimi bilmiyorum, henüz bir karar vermedim. Tabii ki antrenörsüz üç hafta geçirdik. Bu süre zarfında istişarelerimiz oldu tabii ki ama ben herhangi bir karar vermedim. Ama bence bu iddialar saygısızlık. Bir antrenör olmak isteyip istemediğim soruluyorsa, bu noktada henüz gerçekten bilmiyorum." dedi.

burak-2.jpg

"BENİM KALİBREMDE BİR OYUNCU BUNU BUNU YAPMAMALI"

Hollanda Eredivisie'nin 4. haftasında Heerenveen'in Fortuna Sittard'ı 2-1 yendiği mücadelede top toplayıcı çocuğa yaptığı hareket nedeniyle Hollanda basını tarafından eleştiri yağmuruna tutulan golcü futbolcu, yapmaması gereken bir hareket yaptığını vurguladı.

Burak Yılmaz, yoğun eleştiri aldığı hareket hakkında şunları söyledi:

"Heerenveen'de bir top toplayıcı çocuktan topu biraz sert aldım, son dakika, 2-1 gerideyiz, gol atmalıyız. Top toplayıcı çocuk yüzünde geniş bir gülümsemeyle bana bakıyor ve topu vermiyor. Aslında o topu bana atmalıydı. O görevini yapmadı. Burak'ın top toplayıcı çocuğa saygısız davrandığını söylüyorlar ama o çocuğun oradaki görevi topu bana atmak. Ama atmıyor ve yüzüme gülüyor, son dakika ve gol atmamız gerekiyor. Bu öfke ve stresle topu biraz daha sert alıyorum ve suçlu benim. O çocuğa saygısızlık olup olmadığını ben söyleyemem ama olayın biraz da o çocukla ilgili olması gerekmez mi? Ama bu eleştiriye saygı duyuyorum, benim kalibremde bir oyuncu belki de bunu yapmamalı. Fransa'ya gittim, Çin'e gittim ve şimdi Hollanda'dayım. Asla değişmem, hiç değişmedim. Sahada her zaman agresif bir Burak'ın kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptığını ve her şeyi veren bir Burak'ı görürsünüz. Ama saha dışında bu Burak, sakin, her soruya açık."

burak-3.jpg

"HOLLANDA'DA FUTBOLU OYUN OLARAK GÖRÜYORLAR"

Hollanda'daki futbola bakış açısının Türkiye'deki futbola bakış açısından farklı olduğunu dile getiren Burak Yılmaz, 'Kültürler arasında büyük bir fark var. Hollanda'da futbolu daha çok bir oyun olarak görüyorlar. Zevk alıyorlar, güzel şeyleri görüyorlar. Maçtan sonra sahadaki sonucu hesaba katmadan burada oyuncular evinde rahat olabiliyor. Bunun artıları ve eksileri var. Soyunma odasında dediğim gibi bunu daha çok oyun, hatta biraz da hobi olarak görüyorlar. Hobi biraz fazla ağır gelebilir ama kazanmak ya da kaybetmek burada dünyanın sonu değil, diyelim. Bu, insanların burada ne kadar özgür ve kendinden emin olduklarını gösteriyor. Türkiye'de ise tam tersi. Hayat, maçları kazanmak veya kaybetmekle bağlantılıdır. Kaybedersen dünyanın sonu, kazanırsan kral olursun. Burada belli bir istikrar var ve bu takım üzerinde olumlu bir etkiye sahip.' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN