TFF Başkanı Büyükekşi: Hakem atamalarını yapay zekayla yapacağız

TFF Başkanı Büyükekşi: Hakem atamalarını yapay zekayla yapacağız

Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüplerinin ekonomik durumu, yabancı sınırlaması, 1959 öncesi şampiyonluk tartışmaları ve hakem atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. En çok tartışılan konuların başında gelen hakem atamaları konusunda konuşan Büyükekşi, "Hakem atamalarını dijital olarak yapay zekayla yapacağız" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TV100'de katıldığı Az Önce Konuştum programında açıklamalarda bulundu. "30 yıldan beri çok farklı sivil toplum örgütlerinde başkanlık, yöneticilik yaptım" diyen Büyükekşi "Berna hanımın güzel bir sözü var. Ofsaytı biliyor musunuz diye sormuşlardı . O da dedi ki, benim bilmeme gerek yok. Futbol oynamayacağım, yöneteceğim dedi. Türkiye'nin en önemli kurumlarında başkan vekilliği ve başkanlık yaptım." ifadelerini kullandı.

"İLK TALEP ONDAN GELDİ"

Büyükekşi, "Bana ilk Süper Lig kulüplerinden Mecnun Otyakmaz beni arayarak 'Bize başkan ol, bu konuda bize destek ver, büyük sıkıntılarımız' var diye ilk talep ondan geldi. Seçim öncesi tüm kulüp başkanları ile konuştum. Onlara çözümün güven olduğunu söyledim. Türk futbolunun en çok ihtiyaç duyduğu şey." ifadelerini kullandı.

"BORÇ, KULÜPLERİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI"

"Borç, kulüplerimizin en büyük sıkıntısı" diyen Büyükekşi "Rahmetli Mustafa Cengiz Başkanımız Ahmet Nur Çebi başkanlığa adaylığını koyduğunda “İtiraz ediyorum, 3 veya 4 kulüpten birinin başkanı olmasın. Benim adayım Mehmet Büyükekşi” dedi." şeklinde konuştu.

"SÖYLEYEN DEĞİL, YAPANIZ"

Yönetim kuruluyla ilgili Büyükekşi "Benim yönetim kurulu üye listeme bakarsanız böyle bir şeyin olmadığını görürsünüz. Hepsi benim seçtiğim, iyi eğitimli, kaliteli 1999'dan bu yana yapılmamış iki kadın yönetici TFF yönetiminde. Son derece donanımlı iki insan. Kimsenin arkasında sığınmıyoruz. Söyleyen değil, yapanız." dedi.

"TÜRKİYE'DE HERKES ADALET İSTİYOR"

Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi "Türk futbolunun en önemli sorunu güven. Kimse kimseye güvenmiyor. İnşallah bu güveni sağlayacağız. Türkiye'de herkes adalet istiyor. Ancak bana daha fazla adalet olsun diyor. Bana daha fazla farklı şeyler yapılsın istiyor. Geçtiğimiz sezondaki hakemlerle ilgili ortaya çıkan problemler futbolumuzu olumsuz etkiledi." diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN DÜŞÜŞÜNDE HERKESİN PAYI VARDIR"

"Birçok yerde birçok sıkıntı var" diyen Büyükekşi "Altyapıda yeteri kadar odaklanma olmamış. Bundan dolayı aşağıdan yetişen oyuncu grubu yok. Milli Takım'a baktığınızda oyuncularımızın yarısından fazlası yurt dışında yetişip gelen Türk futbolcular. Sadece kulüpler, TFF, sadece hakemler demek doğru olmaz. Herkesin payı vardır Türk futbolunun düşüşünde." ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE YABANCI KONUSUNDA SINIR DA GETİRMEYEBİLİRİZ"

Yabancı oyuncu sınırını değerlendiren Büyükekşi "Yabancı sınırının kaliteyi artırdığına inanmıyorum. Önümüzdeki aylarda ne yapılacaksa buna birlikte karar vermeliyiz. Gerekirse yabancı konusunda sınır da getirmeyebiliriz. Önemli olan doğruyu bulmak." dedi.

"DİJİTAL OLARAK YAPAY ZEKAYLA YAPACAĞIZ"

Hakemlerle ilgili soruya Büyükekşi "Hakem performansları ve atamalarla ilgili çalışma yapacağız. Hakem atamalarını dijital olarak yapay zekayla yapacağız." ifadelerini kullandı.

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR TARTIŞMASI

1959 öncesi şampiyonlukların tesciliyle ilgili yapılan başvurunun durumuna ilişkin soruyu yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, "Bence haksızlık ediyorsunuz, bizim önümüze falan gelmedi bu. 2 yıl önce gelmiş bir şey, 2 yıldan beri federasyon karar vermemiş. 15 gün olmuş, birçok konuyu 3-5 günde çözmüşüz ve önümüzde çok önemli projeler var. Siz şimdi bunu soruyorsunuz. Bu sorun mu, değil mi, onu da bilmiyorum ben. Ben bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmam dedim. Şu an yorum yapamam. Ne söylesem yanlış olur. Şu anda bizim gündemimiz, Türkiye futbolunu ilgilendiren önemli konularımız var. Bir yıl görev süremiz var. Bu bir içinde belki on yılda, yirmi yılda yapılmamış, yapılmayacak işleri yapmayı hedefliyoruz. Bunu ne zaman çözeceksiniz, yapacaksınız, bunları ben doğru bulmuyorum. Bizim hedefimiz güzel bir iklim yaratmak. Bu işi yaparken de, tüm kulüplerin el ele vererek yapmasını istiyoruz, müracaat ne zaman yapılmış, niye karar vermemişler, onları da bilmiyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN