Tolga Öcal kimdir | Tolga Öcal’dan yüzme yarışmasında şoke eden hareket

Tolga Öcal kimdir | Tolga Öcal’dan yüzme yarışmasında şoke eden hareket

Tolca Öcal’ın kim olduğu ve ne yaptığı sosyal medyada merak ediliyor. Twitter’da Trend Topic (TT) olan Tolga Öcal’ın kim olduğu, kaç yaşında olduğu ve neden TT olduğu sorgulanıyor. Marmaris’te düzenlenen Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda yarışan Tolca Öcal ismindeki sporcu, kendinden yaşça küçük rakibine yaptığı hareketle tepki topladı. Tolga Öcal etiketi, kısa sürede Twitter’da TT olunca kullanıcılar da Tolga Öcal’ın kim olduğunu araştırıyor. İşte Tolca Öcal ile ilgili detaylar…

Marmaris’te yüzme yarışmasında kendinden yaşça küçük rakibini bitiş çizgisine yakın düşüren ve yaptığı bu şoke eden hareketin ardından sosyal medyada gündem olan Tolga Öcal ismi kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Kısa sürede Tolga Öcal etiketi ile binlerce Tweet atılırken, sosyal medya kullanıcıları da Tolga Öcal’a tepkisini gösterdi. Görüntüler, 5 Mayıs tarihinde Marmaris’de gerçekleştirilen Aquamasters Yüzme Yarışması’ndaki 1.5 km’lik açık su yarışması finalinden bir kare, günler sonra sosyal medyada gündem oldu. Eski millî sporcu Tolga Öcal (40), yarışmanın final etabında sudan çıkarken, finişe birinci sırada giden 13 yaşındaki Seyfi Diker’e çarpıp, onu düşürüyor ve birinciliğe arkadan gelen Ukraynalı sporcu İrina kazanıyor.

19-05/08/tolga-ocal-kimdir-1557303513.jpg

Diğer detaylar için tıklayın

Tolga Öcal kimdir?

Eski millî sporcu Tolga Öcal, 40 yaşındadır. Marmaris’teki yarışmada 13 yaşındaki sporcu Seyfi Diker’e çarpıp yarışmacıyı düşüren Tolga Öcal, büyük tepkiye neden olmuştu. Seyfi Diker ise yarışı ağlayarak tamamladı.

19-05/08/tolga-ocal-kimdir.jpg

Tepkilerin ardından Öcal, Diker ile beraber çekildiği fotoğrafını paylaşarak herkesten özür diledi: 'Havanın kapalı, gözlüğümün buğulu olması sebebiyle görmedim'

Tolga Öcal'ın açıklaması şu şekilde:

"Finiş esnasında yaşanılan olaya gelecek olursak, izlerken benim bile olumsuz yorum yapabileceğim bir sahne ile karşı karşıya kaldım. Parkurda Ukraynalı Olimpik bayan sporcu ile yarışma hattı boyunca kıyasıya bir mücadele verdik, yarışmanın sprint kategoride olması, havanın soğuk, suyun dalgalı, havanın yağmurlu ve rüzgarlı, gözlüklerimin buğulu olduğu faktörleri göz önüne alındığında ve genel kategori şampiyonluğunu yakalamak adına en hızlı şekilde çıkış yapmak istediğimde Sevgili Sporcu kardeşim Seyfi DİKER ile ciddi bir çarpışma yaşadık. Bayan sporcu ile sağ çarpazdan kıyıya çıkmak isterken bir defa düştüm, ayağa kalkıp devam etmek istediğimde sol tarafıma doğru bakarak bir hamle daha yaptım ve orta cepheden halıya doğru koşan Sevgili Seyfi’yi göremedim, sol ayağımın bir kez daha kuma takılması ile beraber Sevgili Seyfi DİKER’le sert bir şekilde çarpıştık, yaşımın 40, sevgili sevgili Seyfi’nin de 13 yaşında olduğunu ortaya koyarsak bu çarpışma sonucunda kendisi sola doğru düştü.

"Manevi ve fiziksel açıdan bilinçli yapılmış bir hareket değildir"
Finiş sonrası bile çarpışmayı fark etmeyerek nabzımı düşürebilmek adına kıyıya yürümeye doğru devam ettim, sonrasında görevlilerin uyarısıyla geriye dönerek durumun farkına vardım. Üst düzey spor yapanlar bilir, finişler sonrasında nefesinizi toparlamaya çalışırken etrafınızda çoğu şey o an için dikkatinizi çekmeyebilir. Bahsettiğim gibi, sola doğru bakarak yaptığım hamle hiçbir şekilde çarpmaya yönelik kasti bir durum değil, aksine en kısa sürede çip halısına çıkabilme isteğimdir, dolayısıyla manevi ve fiziksel açıdan bilinçli yapılmış bir hareket değildir.

"Sosyal medyada yapılan yorumları ve paylaşımları gördüğümde sadece üzülüyorum"
Sevgili Seyfi, değerli antrenörü ve değerli anne, babası ile beraber yarım saati aşan samimi bir görüşmemiz oldu, genel kategori şampiyonluğu kazandığımı düşünerek kupa anonsu esnasında kupayı Seyfi’ye hediye ederek durumu da orada herkese açıklamayı düşünüyordum ancak hakemlerimizin diskalifiye kararlarına saygı duyarak ödül töreninden ayrıldım ki Seyfi’nin değerli ailesi diskalifiye kararına çok üzüldüklerini ve buna gerek olmadığını, çarpışmanın bilinçli olmadığını ifade ettiler. Şu an sosyal medyada yapılan yorumları ve paylaşımları gördüğümde sadece üzülüyorum, bir kupa uğruna, 13 yaşında bir gencimize bu şekilde bilinçli bir hareket yapılmayacağını en iyi bilenlerden biri olduğumu bir kez daha belirtmek isterim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN