Transfer piyasası ısınıyor

Transfer piyasası ısınıyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig ekipleri önemli isimler ile imza aşamasına geldi.

GALATASARAY 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, bir dönem Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Porto’nun  Kamerunlu forveti Aboubakar’ı transfer  etmek için harekete geçti.Geçen sezon ağır bir sakatlık yaşayan Aboubakar için Galatasasaray’ın 7 milyon euroluk bir teklif sunduğu öğrenildi. Gidişi yılan hikayesine dönen Mbaye Diagne için Suudi Arabistan’ın Al Nasr ve Al Shabab kulüpleri, 10 milyon Euro bonservis bedelini nakit olarak ödeyebileceklerini sarı kırmızılı kulübe iletti. Galatasaray’ın ise toplamda minimum 15 milyon euro istediği ve iki takımın yöneticilerine bu durumu belirttiği öğrenildi. Sarı Kırmızılıların bu hafta Diagne için verilecek en iyi teklifi kabul edeceği ve transferini resmileştireceği öğrenildi. Ayrıca yeni sezon çalışmalarına 4 Temmuz’da start verecek olan Galatasaray’da Fatih Terim’in kadroda görmek istediği Sevilla forması giyen Ever Banega ile West Ham’ın yıldızı Chicarito’nun kampa yetiştirilmesi için görüşmeler son sürat devam ediyor.

19-06/26/2.jpg
Max Kruse

FENERBAHÇE İstenilen performansı sergileyemeyen Fenerbahçe’de ise Ali Koç ve kurmayları yoğun bir transfer mesaisi içinde. Frankfurt’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Kruse ile ilgilenen Sarı Lacıvertliler, diğer olası transferlerde olduğu gibi Kruse için de UEFA’dan çıkacak kararı bekleniyor. Büyük bir olumsuzluk çıkmaması halinde 30 Haziran’da Werder Bremen ile sözleşmesi sona erecek başarılı futbolcu, imza için 1 Temmuz’da İstanbul’a gelecek. 31 yaşındaki golcünün yıllık yaklaşık 3 milyon euro’luk garanti ücretten 3 yıllık sözleşmeye imza atacağı gelen haberler arasında. İngiltere Premier Ligi’nde Cenk Tosun’un formasını giydiği Everton’ın formasını giyen Yerry Mina, Fenerbahçe’nin stoper listesinde bir süredir adı geçen oyuncular arasında yer alıyor.Daha önce İstanbul’a gelen eski oyuncusu Simon Kjaer için kulübü Sevilla ile temasta olduğu öne sürülen sarı-lacivertlilerin, geçen sezon İngiliz ekibinde sadece 15 maçta forma giyebilen 24 yaşındaki savunma oyuncusu için kiralık teklifini yaptığı ve Everton’dan yanıt beklediği bildirildi. Mina’nın da daha fazla forma giyebileceği bir takıma gitmeye sıcak baktığı konuşuluyor.Volkan Demirel konusunun halen çözüme kavuşmaması nedeniyle kaleci arayışlarınıda sürdüren Fenerbahçe’nin ismi bir süredir, özellikle teknik direktör Ersun Yanal’ın çok istediği Ankaragücü’nün 21 yaşındaki kalecisi Altay Bayındır’la anılıyor. Hatta iddialara göre iki kulüp 1.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında prensip anlaşmasına vardı. Konuyla ilgili ulaşılan Ankaragücü kaynakları ise Fenerbahçe’den kendilerine herhangi bir resmi teklif gelmediğini belirtti.

19-06/26/3.jpg
Eliaquim Mangala

BEŞİKTAŞ Şenol Güneş’in Milli Takım’ın başına geçmesiyle teknik direktörlük koltuğuna Abdullah Avcı’nın getirildiği Beşiktaş transferde son sürat yoluna devam ediyor. Siyah Beyazlılar’da öncelikli hedef eldeki oyuncuları tutup maliyeti az oyuncuları transfer etmek. Teknik direktör Avcı’nın transferini istediği sol stoper için yönetim, eski gözdesi Eliaquim Mangala’ya yöneldi. Başkan Fikret Orman’ın geçen sezon kadroya katmak istediği ancak sonuca ulaşamadığı Fransız stoper Manchester City’de forma giyemiyor. A Takım’a giremeyen ve rezerv ligde sadece 5 maçta şans bulan 28 yaşındaki savunmacı, oynayabileceği bir kulübe gitmek istiyor. Öte yandan geçtiğimiz sezon yıldızı parlayan Güven Yalçın’a transfer teklifleri yağıyor. Son olarak İspanyol Real Betis’in kanca taktığı Güven için 2 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtildi. Betis’in önerisini düşük bulan Beşiktaş, değerlendirmeye bile almadı. Ancak İspanyol ekibinin önümüzdeki günlerde bu teklifi artıracağı da iddia edildi.

19-06/26/1.jpg
Fredrik Gulbrandsen

BAŞAKŞEHİR Kıl payı kaçırdığı şampiyonluğu telafi etmek isteyen Medipol Başakşehir’de önemli gelişmeler yaşanıyor. Turuncu Lacivertli ekip uzun süredir ilgilendiği Norveçli 26 yaşındaki golcü Fredrik Gulbrandsen’i kadrosuna kattığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Avusturya’nın Salzburg kulübünden Norveçli santrfor oyuncusu Fredrik Gulbrandsen ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Gulbrandsen’e hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN