Türk voleybolunda hakem reformu

Türk voleybolunda hakem reformu

Türk voleybolunda hakem reformu gerçekleştiriliyor... Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı Aziz Yener, KARAR gazetesine projelerini anlattı: "Hakem kadromuz gençleşecek, üst seviyede maç yönetecek hakem sayısı artacak."

CELAL DEMİRBİLEK

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener, Karar gazetesine açıklamalarda bulundu. Türk voleybolunda büyük değişikliklere gideceklerini vurgulayan Yener, TVF'nin hakemler için hazırladığı yeni projelerden bahsetti. Yener, “Amacımız hakem hatalarını minimuma indirmek. Hakem, gözlemci eğitim ve seminerlerin yanı sıra oynanan müsabakaların görüntüleri varsa MHGK olarak inceleme yapacağız. Hata var ise, müsabakaları yöneten hakemlere bildireceğiz. Böylelikle tekrardan aynı hataların yapılmasının önüne geçileceğine inanıyoruz” dedi.

HAKEMLİK ŞARTLARI DEĞİŞİYOR

Üst seviyede maç yönetecek hakem sayısını artırmak ve genç bir hakem kadrosu oluşturmak hedefinde olduklarını belirten Aziz Yener, “İlk olarak 2017’deki Altyapılar Türkiye Şampiyonası Festival Voleybol'da bazı özel şartlara sahip genç hakemlerin görev almalarını sağlayacağız. Genç hakemlerde aradığımız başlıca şartlar; ingilizce bilmek, en az yüksek okul mezunu olmak, voleybol sporunu yapmış olmak” dedi. Hakemlerin en çok zorlandıkları pozisyonlarda “Görüntülü Değerlendirme Sistemi'nin (GDS)” karar vereceğini söyleyen Yener, "Geçtiğimiz sezon bazı maçlarda denenen bu sistem sadece itiraz halinde makine görüntülerine bakılarak çözülüyordu. Artık bu sistemi kalıcı olarak kullanmak istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN