Türk voleybolunda Rus ekolü

Türk voleybolunda Rus ekolü

Türk voleybolu yeni döneme girdi. Efsane Rus sporcu İnessa Korkmaz İstanbul’da kulüp kurdu, antrenörlük yapmaya başladı. 6-10 yaş kategorisindeki çocuklara disiplin aşılayan Korkmaz, “Türk değil, Rus usülü ile çalışacağız” dedi.

CELAL DEMİRBİLEK

Dünya voleybolunun en ünlü bayan sporcularından birisi olan Rus İnessa Korkmaz, Türk voleyboluna yeni yıldızlar yetiştirmek Yeşilköy Gençlik ve Spor isimli kulüp kurdu. Başkanı olduğu ve ismini verdiği okulda antrenörlük de yapan Korkmaz, “Herhangi bir ülkede bir voleybol maçı izlerken, Uralochka (Rusya) eğitimi alan sporcu tekniği ile hemen belli olur. Çünkü  teknik öğretimi voleybolda en önemli safhadır” açıklamasını yaptı. 

DİSİPLİNLİ OLACAĞIZ

İnessa, Türkiye’deki altyapıdaki ve verilen eğitimdeki kötü durumu da gözler önüne serdi. Efsane oyuncu, “Maalesef  İstanbul’da  ve Türkiye genelinde ilk voleybol antrenmanı veren tecrübeli antrenör sayısı çok az. Bu Türk voleybolunun en büyük problemi. İlk antrenörün önemi çok büyük bir etken. Temiz ve doğru tekniği  öğretmek uzun ve zor bir süreç” dedi.

İnessa, neden 6-10 yaş çocukları seçtiği ile ilgili soruya ise, “6-10 yaş çocukların spor eğitimi için en önemli yaştır. Türk usulü ile değil, Rus ekolü ve disiplini ile olacak. Necdet Korkmaz ile evli olmamdan dolayı çifte vatandaş olarak sabır ve doğru eğitim ile Türk çocuklarını spora kazandırmayı hedefliyorum” cevabını verdi.

Korkmaz'ın okuluna da büyük bir ilginin olduğu belirtiliyor. Çocuklarla iletişimi iyi olan başarılı oyuncu da çocuklar tarafından gördüğü ilgiden memnun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN