Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası finalde Anadolu Efes'i 80-70 ile geçen Fenerbahçe Beko'nun oldu. İki takım kupada 4. kez finalde kozlarını paylaştı, diğer üçünü rakibine kaptıran Sarı-Lacivertli ekip Datome (22)-Sloukas (19) ikilisinin toplam 41 sayısıyla bu kez mutlu sona ulaştı.

Türk basketbolunun artık Avrupa markası haline gelen iki takımını karşı karşıya getiren Erkekler Türkiye Kupası'nda gülen taraf Anadolu Efes'i 80-70 mağlup eden Fenerbahçe Beko oldu. Daha önce 11 kez kupalı müzesine götüren ve bu alanda zirvenin sahibi olan Anadolu Efes ile 4'üncü kez final oynayan Sarı-Lacivertli ekip, ilk kez rakibine üstünlük sağladı. Datome'nin 22 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle yıldızlaştığı karşılaşmada Sloukas'tan da 19 sayı ve 8 asistlik katkı alan Fenerbahçe Beko, 35. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek 2016'dan bu yana süre gelen hasretine de nokta koydu.

Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın karşılıklı basketlere sahne olan ilk çeyreğinde rakibinin 20-16'lık üstünlüğüne engel olamayan Kanarya, ikinci periyotta sert savunması ile ibreyi kendisine çevirdi. Anadolu Efes'i 14 sayıda tutan ve 23 sayı üreten Sarı-Lacivertli ekip, devre arasına 39-34'lük üstünlükle gitti. Kora kor mücadelenin yaşandığı üçüncü periyodu 61-57 önde tamamlayarak final bölümüne 4 sayılık avantajla başlayan Fenerbahçe Beko, parkeden Türkiye Kupası şampiyonu apoleti ile ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN