Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 2'nci ayağı Düzce'de düzenlendi

Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 2'nci ayağı Düzce'de düzenlendi

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi'nde düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 2'nci ayak yarışlarında pilotlar, zorlu parkurları tamamlamak için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu(TOSFED) ile Düzce Otomobil Sporları Offroad Derneği(DOSOD) işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası 2'nci ayak yarışları 33 araç ve 66 sporcunun katılımı ile Kaynaşlı Motorsporları Merkezi’nde yapıldı.

İlk gün yarışlarında pilotlar 15,4 kilometre uzunluğundaki orman etabında yarıştılar. Yarışların 2'nci gününde ise 27 aracın start aldığı parkurda pilotlar, 1.7 kilometrelik pistte dereceye girmek için mücadele ettiler. Pilotların zorlu parkurlardaki mücadelesi off-road tutkunları tarafından merakla izlendi.

Pistte yarışan otomobiller 2 dakika ara ile start alırken birbirini yakalayan pilotların birbirini geçmek için verdiği mücadele nefesleri kesti. Yağmur nedeniyle kayganlaşan ve çamurla kaplanan parkurda pilotlar zor anlar yaşadılar. Parkurun son bölümlerinde kayarak yan yatan araçta bulunan pilotlar görevliler tarafından çıkartıldı.

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ilçenin motor sporları konusunda ciddi bir konuma geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Hem sporcular, hem de seyirciler için anlamlı bir gün oldu. Kaynaşlı motor sporları konusunda çok ciddi bir konuma geldi. Maceramız geçen yıl burasının Avrupa’da bilinen bir yer olması konusunda başladı. Toplamda 27 günlük süre içerisinde bu pist oluşturuldu. Geçen yıl ki motor yarışlarının ardından bu yıl da off road yarışlarıyla pistimizi açtık. Bu yıl hem motor sporları konusunda hem de Topuk yaylasında düzenleyeceğimiz yarışlarla Düzce’nin adını tanıtmaya devam edeceğiz. Bu yıl bisiklet, kano, motor sporları konusunda 14 yarış yapılacak. Bu sporlarda 3 bin sporcu ve 40 bine yakın seyirci gelmesini bekliyoruz. Bugün yapılan yarışlarda da bu hedefi tutturacağımızı görmüş olduk."






İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN