UEFA Şampiyonlar Ligi'ne EuroLeague modeli geliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne EuroLeague modeli geliyor

Avrupa futbolunun bir numaralı turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde artık maçın en iyi seçilen futbolcuya ödül verilecek. Basketbol maçlarında parkenin en iyisi seçilen oyuncuya verilen MVP'ye benzeyen ödülü, eski futbolculardan oluşan 9 kişilik jüri belirleyecek.

UEFA, Şampiyonlar Ligi 2. tur maçlarının ardından, EuroLeague basketbol maçlarında olduğu gibi sahanın en iyi oyuncusuna ödül verecek.

İlk kez yapılacak uygulamada, Devler Ligi'nin logosundaki yıldızlardan yola çıkılarak tasarlanan küre şeklindeki ödül, futbolculara verilecek.

9 KİŞİLİK JÜRİ BELİRLEYECEK

Seçimler, aralarında Romanya'dan Cosmin Contra, İrlanda Cumhuriyeti'nden Robbie Keane, İngiltere'den Phil Neville ve Gareth Southgate gibi eski ünlü futbolcuların yer aldığı toplamdaki 9 kişilik jüri tarafından belirlenecek.

Seçimlerde; kritik anlardaki performans, yaratıcılık ve Fair-Play gibi kriterlere dikkat edilecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN