Spor salonuna gitmeden evde yapılan bu 3 basit egzersiz sayesinde yaz öncesi kilolardan kurtulun!

Spor salonuna gitmeden evde yapılan bu 3 basit egzersiz sayesinde yaz öncesi kilolardan kurtulun!

Kendinize iyi bakmanız, çeşitli hastalıkların risklerinden olabildiğince uzak ve huzurlu bir yaşam sürmeniz için şarttır. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra aktif bir yaşam tarzı da her birimiz için temel kural olmalıdır...

Özellikle sportif aktivite sayesinde sağlık açısından tehlikeli olabilecek birçok durumla mücadele edilebilmektedir. Fiziksel aktivite mutlaka spor salonunda koşmak veya uzun seanslar yapmak anlamına gelmez. Bir araştırmaya göre, hipertansiyon, kolesterol ve diyabet riskini azaltmak için basit bir yürüyüş, koşmaktan bile daha fazla yeterli olabilir.

haberici-001.jpg

DEĞERLERİ KONTROL ALTINDA TUTMAK

Bu durum aynı zamanda bu değerleri kontrol altında tutmak için de geçerlidir; Bu nedenle, düzeltilemez tembel olanlar bile rahat bir nefes alabilir ve kendilerini tempolu bir yürüyüşle sınırlayabilir. Ancak organizmanın iyiliğine ek olarak, formda olmak gözler ve zihin için de bir zevk olabilir. Zinde hissetmek, kaçınılmaz olarak kendimizi ve başkalarıyla daha güzel ve daha rahat hissetmemizi sağlayacaktır. Ama tembellik bir yana, spor salonuna gitmeye vakti olmayanlar, evde ya da tatilde bile birkaç dakika boyunca televizyon karşısında birkaç basit egzersiz yapabilirler.

SPOR SALONUNA GİTMEDEN GERİLDİĞİ İÇİN POPÜLER OLAN ÜÇ EGZERSİZ İLE YAZ ÖNCESİ MERMER KALÇALAR

Yıllar geçtikçe kas tonusu düşme eğilimindeyse, bu yeterli olabilir, doğru beslenmeyi birkaç hedefli egzersizle ilişkilendirdiği açıktır. Evde rahatlıkla yapılabileceğiniz için oldukça popüler olan üç egzersiz ile mermer gibi sıkı kalçalara sahip olabileceksiniz.

İlk egzersiz pelvisi kaldırmaktan ibarettir. Bu nedenle başlangıç ​​pozisyonu, bacaklar bükülü, kollar yanlarda ve ayaklar yerde sağlam bir şekilde karın üstü yatmaktır. Omuzları yerden kaldırmadan, kalçayı sırt ile aynı hizaya getirerek leğen kemiğini hafifçe yukarı kaldırıyoruz. Kalçalarınızı dinlendirmeden başlangıç ​​pozisyonuna dönün ve bir dakika kadar tekrarlayın.

Bunun yerine ikinci alıştırma tam köprüden oluşur. Aynı pozisyonda, ancak bacaklar bükülmüş halde, Kalçaları kasarak dizleri bir araya getiriyoruz. Dizleri birbirinden ayırıyoruz ve kalçaları hafifçe gevşetiyoruz. Egzersizi bir dakika boyunca tekrarlıyoruz.

haberici2.jpeg

BU EGZERSİZLERİ SÜREKLİ VE RAHAT BİR ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ

Son olarak, üçüncü egzersiz, her zaman yatar pozisyonda, ancak yan tarafta, yanal itmeler yapıyoruz. Yerde duran bir bacak hafifçe bükülmüş ve diğeri düz ama hafifçe kaldırılmış halde. İkincisini çekiç ayağı ile kalçanın maksimum kasılmasına kadar getiriyoruz. Bacağını dinlendirmeden başlangıç ​​pozisyonuna dönüyoruz ve tekrarlıyoruz. Yapılabilecek maksimum tekrar sayısı için 3 seri yapıyoruz. Bu sayede spor salonuna gitmeden evden sürekli ve rahat bir şekilde yapabileceğimiz üç egzersiz ile yaz öncesi mermer kalçalara sahip olacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN