Verstappen Red Bull ile beş yıllık uzun bir kontratta anlaştı

Verstappen Red Bull ile beş yıllık uzun bir kontratta anlaştı

2021 dünya şampiyonu Verstappen, imzaladığı yeni kontrat ile 2028’in sonuna kadar Red Bull Racing ile yarışacağını onayladı.

Hollandalı pilot, 2016 yılında Red Bull’un alt takımı olan Torro Rosso’dan yükselip ana takıma geitirilmişti. 2020’nin Ocak ayında imzaladığı kontratı ise 2023 sonunda bitiyordu.

2028'İN SONUNA KADAR KALACAK

Geçen yıl hayallerini gerçekleştiren pilot, 2021 Formula 1 Sezonunda Pilotlar Şampiyonluğunu kazanmıştı. 2021 yılında Formula 1’de ilk kez şampiyonada rekabetçi olarak mücadele eden Verstappen, Red Bull ile imzalamış olduğu 5 yıllık yeni kontrat ile 2028’in sonuna kadar takımda kalacağını garantiledi. Öte yandan bu anlaşma, Formula 1 tarihinde de imzalanan en uzun anlaşmalardan biri.

TAHMİNİ OLARAK 150 MİLYON DOLARDAN FAZLA GELİR ELDE ETTİLER

Red Bull’un tahmini olarak 50 milyon ödeyeceği düşünülen Hollandalı pilot, Red Bull için bir bütçe sorunu yaratmayacak gibi görünüyor zira kendileri son yaptıkları anlaşmalarla tahmini olarak 150 milyon dolardan fazla kazanç sağladılar. Formula 1’e yeni gelen bütçe sınırları nedeniyle de takımların ellerinde daha fazla kaynak kalıyor bu nedenle de bu paranın pilota harcanıyor olması ihtimali yüksek.

"BU KARARI VERMEK BENİM İÇİN KOLAYDI"

Yeni yaptığı uzun dönemli anlaşma hakkında konuşan Verstappen, “Oracle (isim sponsoru) Red Bull Racing takımının bir parçası olmaktan gerçekten keyif alıyorum ve bu yüzden 2028 sezonuna kadar kalmayı seçmek benim için kolay bir karardı.”

“Takımımı seviyorum ve geçen yıl tek kelime ile inanılmazdı. 2016’da çalışmaya başladığımızdan beri hedefimiz şampiyonluk kazanmakdı ve biz bunu başardık. Şimdiki amacımız ise uzun vadede bu bir numarayı (#1 sürücü numarasını sadece bir önceki sezon şampiyon olan sürücü kullanabilir) aracımızın üzerinde korumak.” dedi.

Yeni anlaşma ile beraber Red Bull’un yıldız pilotu Verstappen uzun bir süre takımda kalacak olurken, takım patronu Christian Horner de geçtiğimiz dönemlerde beş yıllık yeni bir kontrat imzaladı ve uzun bir süre daha takımda kalacağını onaylamış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN