Volkswagen'den Audi ve Porsche'ye Formula 1'e girmek için onay

Volkswagen'den Audi ve Porsche'ye Formula 1'e girmek için onay

Geçtiğimiz günlerde Audi'nin McLaren F1 takımı ile anlaşmaya çok yakın olduğu ve Volkswagen yönetim kurulundan bunun için onay verilmesi gerektiğini haberleri yayılmıştı. Şimdi ise Volkswagen yönetim kurulundan gelen açıklama ile Audi ve Porsche'nin F1 planları için onay geldiği öğrenildi. Öte yandan yapılan bu açıklama ise Volkswagen tarafından gelen F1 için yapılmış ilk resmi açıklama.

Audi ve Porsche'nin Formula 1'e gireceği söylentileri bir süredir gündemdeydi ve Audi, iddialara göre McLaren ile spora girmeye oldukça yakındı.

Volkswagen yönetim kurulundan gelen açıklama ile Audi ve Porsche'nin Formula 1'e girme planları ilk kez resmi olarak onaylandı. Fakat Volkswagen, son kararı vermeden önce 2026 kurallarının açıklamasını bekleyeceklerini dile getirdi.

Öte yandan Audi ve Porsche spora girmeden önce daha uygun maliyetli ve elektrik sistemleri daha fazla olan yeni bir güç ünitesi talep etmişti. Formula 1 tarafından adımlar ise tam olarak Audi ve Porsche'nin istediği yöndeymiş gibi gözüküyor. Bir diğer yandan Volkswagen AG'nin ana planları Porsche ve Audi'nin 2026 motor değişikliği ile beraber motor tedarikçisi olarak spora girmesi yönünde.

"FORMULA 1'E GİRME PLANLARI ONAYLANDI"

Volkswagen tarafından yapılan toplantıda, "Volkswagen AG, Porsche AG ve Audi AG Yönetim ve Denetim Kurulu, iki Grup markasının Formula 1'e girişine yönelik potansiyel planlarını onayladı.

Audi ve Porsche markaları, konuyla ilgili ayrıntıları daha sonraki bir tarihte açıklayacak."

Bu, şirketimize 2026'dan itibaren motor sporlarının zirvesinde teknolojik liderliğini gösterme fırsatı verecek." dendi.

"SON KARAR İÇİN 2026 KURALLARINI BEKLEYECEĞİZ"

Aynı zamanda kesin bir karara vermediklerini de dile getiren yönetim kurulu, "Şu anda son değerlendirme aşamasındayız ve henüz nihai kararı vermedik. Çünkü şu noktada 2026 ve sonraki yıllara ilişkin yeni düzenlemeler henüz mevcut değil."

Bunlar, şampiyonayı daha sürdürülebilir kılmak için köklü değişiklikler sağlıyor ve Audi'nin olası girişi için bir ön koşul teşkil ediyor. Audi bu konuları doğrudan FIA ile görüşüyor." yorumu yapıldı.

"PORSCHE RED BULL ANLAŞMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR"

Bir diğer yandan Porsche için işler daha belirli gözüküyor. Kendilerine Red Bull ile kesin bir ortaklık yapacağı gözüyle bakılıyor hatta Volkswagen tarafından gelmesi gereken son onay aşamasına kadar gelindiği söyleniyor fakat Audi için işler böyle değil. McLaren ile adı anılan Audi, şimdiki söylentilere göre ise Aston Martin ekibiyle de iletişim halinde.

"AUDİ BİR TAKIM OLARAK GİRMEK İSTİYOR"

Audi'nin bu şekilde kesin gözüyle bakılamamasının en büyük sebebi ise Audi'nin sadece bir motor tedarikçisi olarak değil aynı zamanda bir takım sahibi olmayı istediği yönünde bu nedenle de McLaren'ı tamamen satın almayı düşünüyorlardı. Ne yazık ki McLaren buna sıcak bakmıyor ve bu nedenle son dönemlerde anlaşmaya oldukça yakın olduğu iddia edilen Audi ve McLaren, iddialara göre anlaşma ihtimalinden oldukça uzaklaşmış durumdalar.

Kaynaklara göre ise Audi geçtiğimiz günlerde Aston Martin ile çoktan görüşmelere başlamış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN