Wilfried Bony Aslan gibi

Wilfried Bony Aslan gibi

Rodrigues ve Ozan Kabak’ı satan, Emre Taşdemir ile Marcao’yu ise kadrosuna katan Galatasaray, hedefindeki iki santrfordan biri olan Wilfried Bony konusunda da mutlu sona çok yaklaştı. İngiltere Championship ekibi Swansea’nin yüksek maliyetinden kurtulmak istediği Fildişili yıldızın Sarı-Kırmızılı takıma transferinin kısa süre içinde açıklanması bekleniyor...

Gelenler, gidenler, bileti kesilenler derken devre arasında oldukça hareketli günler geçiren Galatasaray, bir transferi daha bitirme aşamasına geldi. Rodrigues’i 9 milyon euroya Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad’a, Ozan Kabak’ı da 12 milyon euroya Stuttgart’a (Almanya) satan, buna karşılık Marcao ile Emre Teşdemir’i kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, bir süredir gündemde olan Wilfried Bony’nin transferini de bitirmek üzere...

Cenk Tosun’un İngiltere’de kalmak istemesi, Oumar Niasse’ın da Cardiff City’ye kiralanmasının ardından santrfor arayışlarında Wilfried Bony ile Alan Carvalho’ya yönelik girişimlerini sıklaştıran Galatasaray, Bony konusunda mutlu sona çok yaklaştı. Fildişili yıldızın Sarı-Kırmızılı formaya sıcak bakması ve İngiltere Championship ekibi Swansea’nin oyuncunun yüksek maliyetinden kurtulmak istemesi temasların beklenenden hızlı gelişmesine neden oldu. Galatasaray’da oynamak için için yıllık ücretinde indirime giden 30 yaşındaki golcü konusunda kulüplerin de el sıkışmaya yakın olduğu belirtildi. Swansea’nin transferi açıklamasının an meselesi olduğu vurgulandı.

Daha önce de Türkiye’de adı sık sık anılan Bony, Vitesse forması ile Hollanda’da yakaladığı çıkışın ardından 2013 yazında 16 milyon euro karşılığında Swansea’ye transfer olmuştu. Ardından bonservisine 32.30 milyon euro Manchester City’nin yolunu tutan Fildişili yıldız, Ağustos 2017’de 13 milyon euro bedelle Swansea’ye dönmüştü.

Galatasaray, diğer santrfor adayı Alan Carvalho konusunda da temaslarını sürdürüyor. Ancak Çin ekibi Evergrande ile sözleşmesi yarın resmi olarak sona erecek Brezilyalı yıldızın kariyerini Çin’de sürdürme ihtimali bulunuyor.

Öte yandan yüksek bedellerle satılan Rodrigues ve Ozan’ın yanı sıra Eren Derdiyok ve Serdar Aziz ile de yolları ayırma kararı alan Sarı-Kırmızılı takımda Belhanda konusunda yeni gelişmeler yaşandı. 10 milyon euro civarında bir rakam karşılığında Al Ittihad’a satılacağı belirtilen Faslı yıldızın, teknik direktör Fatih Terim tarafından kalmaya ikna edildiği belirtildi. Yıllık ücretine zam yapılan tecrübeli 10 numaraya Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle kesilen 200 bin euroluk cezanın da iptal edildiği vurgulandı.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN