WRC Efsanesi Loeb'den Red Bull ile DTM adımı

WRC Efsanesi Loeb'den Red Bull ile DTM adımı

Ralli efsanesi olan Sebastien Loeb, bu ay sonu Portimao'da gerçekleştirilecek olan yarışta Red Bull ile DTM'de mücadele etmiş olacak. Efsane Loeb, kariyerinde ilk kez DTM'de mücadele edecek ve takım arkadaşı Felipe Fraga olacak.

Efsane Loeb 30 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında 2022 DTM sezonunun ilk yarışlarında ne yazık ki yer alamayacak, bu sürede kendisinin yerine Nick Cassidy koltukta olacak.

Nick Cassidy aslında tam sezonluk bir anlaşma yapmış olsa da, aynı zamanda Formula E'de Envision Racing adına yarışıyor, Portimao'daki yarış da takvimiyle çakıştığından o hafta sonu DTM'de yer alamayacak. Cassidy'nin Formula E takviminin DTM ile çakışacağı Norisring ve Spa hafta sonunda da gene Loeb'in koltukta yer alması bekleniyor.

"AF CORSE İLE DAHA ÖNCE DE PİSTE ÇIKMIŞTI"

Öte yandan, dokuz kez WRC şampiyonu olan Loeb, geçen hafta Belçika'daki Circuit de Spa-Francorchamps pistinde Af Corse'nin Ferrari 488 GT3 Evo aracıyla piste çıkmıştı ve aynı zamanda Loeb'in bu hafta sonu yapılacak olan Hockenheim resmi sezon öncesi testlerine de katılım sağlaması bekleniyor.

"MÜMKÜN OLAN EN İYİ SONUÇLARI ALMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Loeb geçireceği bu heyecanlı ve bol aksiyonlu sezonu hakkında, "Kariyerim boyunca farklı seriler arasında geçiş yapmaktan hep hoşlandım. DTM ünlü bir şampiyona ve orada yarışmak için bir fırsat çıkınca tabii ki kabul ettim. Bu heyecan verici bir mücadele çünkü sürüş tarzı tamamen farklı.

Şimdi çalışma vakti. Bu tür yarışlarda uzmanlaşmış sürücülerle karşı karşıya geleceğim ve son gerçek GT3 yarışımın üzerinden epey vakit geçit.

Amacım mümkün olan en iyi şekilde ritim yakalamak olacak ve sahip olduğum deneyimi, takımın aracı en iyi şekilde ayarlayabilmesi adına iyi geri bildirimler vermek için kullanmaya çalışacağım.

Zor olacağını biliyorum ama bu araçları sürmek çok eğlenceli. Bunlar hızlı ve güzel araçlar. Bu yüzden sabırsızlıkla bekliyorum." yorumlarını yaptı.

"SEZONA GÜÇLÜ BAŞLADI"

2022 yılına güçlü bir şekilde başlayan Loeb, bu yılın başında Dakar Rallisi'ne katıldı ve ikinci sırada bitiş çizgisini gördü. Daha sonrasında Monte Carlo Rallisi'nde Sebastien Ogier ile çekişmeli bir savaş verip galibiyeti elde etti ve düzenlenen özel bir seri olan Şampiyonlar Yarışını da kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN