Yakın Doğu Üniversitesi büyük düşünüyor: Yeni hedefimiz Süper Kupa

Yakın Doğu Üniversitesi büyük düşünüyor: Yeni hedefimiz Süper Kupa

Eurocup ve Türkiye Kupası şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi, çıtayı iyice yükseltti... KKTC ekibinin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, “Dinamo Krusk'u yenip Süper Kupa'yı da alacağız” şeklinde konuştu.

Sezon başında göreve başladığı Yakın Doğu Üniversitesi'yle önce Türkiye Kupası arkasından Eurocup'ı kazanan ve kariyerinde 25. şampiyonluğuna ulaşan Zafer Kalaycıoğlu, Karar gazetesine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kalaycıoğlu yeni hedeflerinin Eurolig şampiyonu Dinamo Kursk ile oynayacakları Süper Kupa'yı kazanarak daha önce hiçbir Türk takımının başaramadığı bir ilki gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

-Önce Türkiye Kupası ardından Eurocup sonra herkes sizi konuşmaya başladı. Peki bilmeyenler ve yeni tanıyanlar için kimdir Yakın Doğu Üniversitesi?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük üniversitesi Yakın Doğu’nun hedefi Akdeniz’in en büyük üniversitesi olmak. Bu iddiasını sürdürmek için basketbola çok büyük yatırımlar yapıldı. Avrupa kupasını da alarak şu anda Yakın Doğu’yu herkes tanıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel Bey çok bilinçli yatırımlar yapıyor. Bizim en büyük handikapımız bu takım ilk defa bir araya gelen oyunculardan kurulu. Yalnızca Quanitra ile Olcay geçen sene aynı takımdan bize transfer oldu. Birbirleriyle ilk defa oynayan oyuncularla başarı elde etmek çok zor. Eurocup’ta şampiyon olmak istiyorsan önce ev sahibi avantajını elde etmen gerekiyordu. Hem zor bir gruptan çıktık, hem de averajımızı yüksek tutarak ev sahibi olma avantajımız şampiyonluğa uzandık.

-Avrupa şampiyonluğunuzu sizden hatırlamak gerekirse…
Çok zorlu dönemeçlerden gelerek şampiyonluğa ulaştık. Son dörde 4 Türk takımının kalması çok gurur verici ama inanın o serilerde elediğimiz takımlar çok güçlüydü. Diğer 3 takıma gelse belki onları eleyebilirdi. Bizi bütün sezon boyunca taşıyan Kayla Mc Bride ve Courtney Vandersloot finalin son maçında çok kötü oynadılar. Sezon boyunca bu ikilinin ortalaması neredeyse 40 iken finalde bunun çok altında kaldılar. Biz diğer oyuncularımızın başarılı oyunuyla son maçı kazanarak şampiyon olduk. Bu bizim iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor. Takımdaki sinerji çok güçlü. Kulüp başkanımız Işık Eyigüngör, bu başarıda çok önemli rol oynadı. Sezon başında bu takım kurulduğunda ben yoktum, Işık bey bu takımı kurmuştu. Elimizde böyle bir malzeme var, bundan güzel bir yemek yap dediler. Ben de en güzel şekilde sundum.

-Yakın Doğu öncesi de Zafer Kalaycıoğlu, Türk basketbolu için çok önemli bir isim. Yakın Doğu'ya Fenerbahçe, Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediye, Mersin Büyükşehir Belediye ve Samsun Basket’i de eklersek toplam 25 kupa. Yeni hedefiniz nedir hocam?
Bu kupaları biz Kıbrıs’a götürdüğümüzde müthiş bir mutluluk okunuyordu insanların gözlerinde. Kıbrıs’ta Yakın Doğu’nun her şeyi Mütevelli Heyeti Başkanımız İrfan beyin babası Suat Günsel yeni hedefimizi gösterdi; şimdiye kadar hiçbir Türk takımının kazanamadığı Süper Kupa. Süper Kupa’da Eurocup şampiyonu ile Eurolig şampiyonu oynuyor futboldaki gibi. Eurolig şampiyonu Dinamo Kursk’la ile bizim kulübün anlaşması ve FIBA’nın onayıyla oynanacak Süper Kupa'yı inşallah kazanarak Kıbrıs’a götürmek nasip olur.

-Türkiye Kupası ve Eurocup sonrası lig şampiyonluğuyla 3’te 3 olacak mı?
Ben hep adım adım gidiyorum. Ligi önce hedefimiz birinci sırada bitirmekti. Play-off’larda final maçları sonucunda en iyi şekilde geçirecek takımın şampiyon olacağına inanıyorum. Bizim elimizde iki büyük kupa kazanmış bir takım var, inşallah finalde de bunu sahaya yansıtırız.

-EuroBasket’e sayılı günler kaldı. Şansımızı nasıl görüyorsunuz?
Ekrem hocanın işi gerçekten çok zor. Nevriye Yılmaz’ın basketbolu bırakmasıyla, geriye tecrübeli olarak Işıl, Şaziye ve Birsel kalmış gözüküyor. Yeni ekleyeceği oyuncular çok önemli. İyi savunma yapacak bir takım olacağı kesin. Hücum gücünü nasıl ön plana çıkaracak onu hep beraber göreceğiz.

-Türk kadın basketbolunun sizce artıları ve eksikleri neler?
Çok fazla ilgi ve çok büyük bir destek var. Burada Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Kadın basketbolunun buralarda olmasının en büyük nedeni federasyonun desteği. TRT’de maçların yayınlaması ilgiyi de arttırdı. Bu destekler devam ettiği sürece başarılar daha da artacak. Bir Türk takımının Eurocup’ı kazanması, başka bir Türk takımının Eurolig’de final oynamasında federasyonun payı büyük. Sayın Hidayet Türkoğlu geldiği günden beri hiçbir federasyon döneminde görmediğimiz kadar ilgi gösterdi. Kadın basketbolunun 3. olimpiyata katılabilmesi için uzun vadeli bir plan yapması gerekiyor. Yeni bir jenerasyon olacağı için katılmak önemli ve bu Avrupa Şampiyonası değil ama gelecek EuroBasket’te ilk 5’e girebilmek çok önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN