Yaz Aylarında Herkesin Kolayca Kilo Vermesi İçin Evde Yapılabilecek 3 Basit Egzersiz!

Yaz Aylarında Herkesin Kolayca Kilo Vermesi İçin Evde Yapılabilecek 3 Basit Egzersiz!

Yazın gelmesi ve en sevdiğimiz kıyafetleri kolayca giyebilmek için her zaman formda kalmanın yeni yollarını arıyoruz. Ancak herkes spor salonunda kendini rahat hissetmiyor. Kısmen acil sağlık durumunun bir sonucu olarak, kısmen de spor aletleri kullanımı bizi korkutabileceğinden. Ancak evde güvenle yapılabilecek ve aktif kalmamıza yardımcı olabilecek çok sayıda egzersiz var.

Bu egzersizleri yeni başlayanlar için bile yapmak kolaydır. Vücudumuzu fazla yormadan kalori yakmamızı sağlarlar. Ayrıca, esnekliğimizi artırmaya yardımcı olurlar.

İLK OLARAK JİMNASTİK EGZERSİZİ

Yaz aylarında herkesin zinde kalması ve kilo vermesi için evde yapılabilecek 3 fiziksel aktivite
İlk spor hafif jimnastiktir. Bu tür eğitim, yavaş hareketlerden ve nefese özel dikkat gösterilmesinden oluşur. Bu aktivitede ağırlıklı olarak düşük darbeli hareketler ve aksesuar kullanılmamaktadır. Egzersizler belirli kasları geliştirmeye yöneliktir ve esas olarak germe ile karın kaslarından oluşur ve eklemler üzerinde çalışır. Ek olarak, bu tür bir aktivite, omurganın gerilmesi sayesinde sertleşmelere ve sırt ağrısına yardımcı olabilir.

Bu jimnastik, yaşlılar, hamile kadınlar ve uzun süredir aktif olmayanlar için bile her yaşta mükemmeldir. Genellikle özel kurslarla havuzda gerçekleştirilen suda olası varyasyonlar da vardır.

haberici1.jpg

İP ATLAMA EGZERSİZİ SAYESİNDE KOLAYCA YAĞ YAKIN

İkincisi ip atlamak. Bu aktivite, aerobik yapısı nedeniyle kolayca yağ yakar. Aslında, bu tür antrenmanlar sırasında kalp atış hızı artar, nabız hızı arttıkça kaslara oksijen verilir. Vücut ayrıca acıya dayanmaya yardımcı olan ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan endorfinleri de salgılar. Ek olarak, atlama esas olarak kolların ve bacakların büyük kaslarını kullanır.

Bu tür egzersizler yağ yakmanıza ve metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olur. Kardiyovasküler koşulları iyileştirir ve kan basıncını düşürür. Aynı zamanda dayanıklılığı ve akciğer fonksiyonunu arttırır. Belli ki kalp problemlerimiz varsa biraz dikkat etmemiz gerekiyor. Genellikle bu aktivitenin günde 30 dakikası sonuçları görmek için yeterlidir.

haberici-001.jpg

YOGA EGZERSİZİ

Son olarak, yoga evde yapılabilecek en yaygın aktivitelerden biridir. Bu spor, formda kalmak veya kilo vermek için önemli bir yardımcıdır. Aslında, kişinin ihtiyaçlarıyla uyumlu ve farkında olmak, açlık üzerinde de daha fazla kontrol sahibi olmamızı sağlar. Fiziksel egzersiz pratiği, gerginlikleri ve endişeleri azaltmamıza ve vücudumuzu daha fazla hareket ettirmemize yardımcı olur. Yoga ayrıca kas dayanıklılığına ve esnekliğine yardımcı olur.

Pek çok egzersiz türü var ama burada spor salonuna gitmeden evde yapabileceğiniz 3 fiziksel aktivite var. Bu egzersizler her yaştan ve her yaşam tarzından insan için mükemmeldir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN