Yılmaz Vural'dan Nuri Şahin ve Emre Belözoğlu'na sert sözler: Onlar teknik direktör falan değil

Yılmaz Vural'dan Nuri Şahin ve Emre Belözoğlu'na sert sözler: Onlar teknik direktör falan değil

Süper Lig'in tecrübeli teknik direktörlerinden Yılmaz Vural Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu ve Fraport TAV Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin'in pro lisansa sahip olmadan teknik direktörlük yapmasına tepki göstererek "Onlar daha teknik direktör falan değil. Futbolun içinden gelmiş, uluslararası seviyede oynamışlar. Onlar yapmayacak da kim yapacak? Ancak kötü örneklerle sistemi bozarsınız" diye konuştu.

Teknik direktör Yılmaz Vural, Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu ve Fraport TAV Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin'in pro lisansa sahip olmadan teknik direktörlük yapmasına tepki gösterdi.

Pro lisans sahibi olmadan teknik direktör olunamayacağını ifade eden 69 yaşındaki tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, "Onlar daha teknik direktör falan değil. Hepsi değerli insanlar. Futbolun içinden gelmiş, uluslararası seviyede oynamışlar. Onlar yapmayacak da kim yapacak? Ancak kötü örneklerle sistemi bozarsınız." diye konuştu.

Türk futbolunun kuralsız bir şekilde yönetildiğini belirten Vural, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un performansını da tepki gösterdi. 2022-2023 futbol sezonunda şampiyonluk yarışında Trabzonspor'u favori olarak gördüğünü kaydeden Yılmaz Vural'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hiçbir çabası olmadan bir adamı, futbolu bırakır bırakmaz, sırf geçmişinde oynadı diye alıp çok önemli bir göreve koyuyorsunuz. Öteki tarafta lisans ücreti için 100 bin lira veriliyor. Bu, çalışmayan adam için çok büyük para. Krediler çekiliyor bunun için. Öteki tarafta bir kısım, geçmişindeki futbolculuğun getirdiği avantajla bu işe soyunuyor. Öğrenme süreçtir. Bu süreci yaşamadan olmaz. Allah yollarını açık etsin, hepsi de kardeşim, onları kastederek konuşmuyorum. Ancak prensip olarak doğru bulmuyorum. Bir mesleği yapacaksanız, gereklerini yerine getirmeniz lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, 'Bugün top oynayan yarın antrenör olur.' derse, bu konu kapanır. Aksi takdirde kimsenin eğitime saygısı kalmıyor.

TÜRK FUTBOLU KURALSIZ YÖNETİLİYOR

Türk futbolu prensipsiz, kuralsız yönetiliyor. Ben bu kardeşlerimizin maçtan sonra demeç vermemesine bozuluyorum. Ondan duymak istiyorum niye kaybettiklerini, niye kazandıklarını. Yaşlı bir kardeşimiz çıkıyor... Kimi kandırıyorsunuz. Gazeteleri açıyorsunuz, teknik direktör sen değilsin, bu. Ondan sonra da federasyon Türkiye'de milli takıma getirecek Türk hoca bulamıyor, bir yabancıyı getirmek durumunda kalıyor.

ÜST SEVİYEDEKİ TAKIMLARI YENECEK DÜZEYDE DEĞİLİZ

Futbolda geri kalmış ülkelerle oynadığımız maçları kazandık. Bu, onun başarılı olduğu anlamına gelmez. Oynanan oyuna bakıyorsunuz, yine bir kaos. Üst seviyedeki takımları yenecek düzeyde değil.

TRABZONSPOR YİNE FAVORİ

Bu işi ne kadar doğru yaparsanız, o kadar başarı olur. Bu sene takımların durumuna bakıldığında, Trabzonspor yine şampiyonluğun önemli adaylarından olacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN