Valerien Ismael'i hedef alan Zeki Demirkubuz'a Beşiktaşlı taraftarlardan tepki: Beşiktaş'ın hocasına saygısızlık yapamazsın!

Valerien Ismael'i hedef alan Zeki Demirkubuz'a Beşiktaşlı taraftarlardan tepki: Beşiktaş'ın hocasına saygısızlık yapamazsın!

"İtiraf", "Yazgı", "Bekleme Odası" "Kader", "Kıskanmak" Yeraltı" filmlerinin yönetmenliğini yaparak dikkatleri üzerine çeken ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, Beşiktaş'ın teknik direktörü Valerien Ismael'i hedef aldı. Demirkubuz'un paylaşımları siyah-beyazlı taraftarların tepkisini topladı.

2001 yılında "İtiraf" ve "Yazgı", 2003 yılında "Bekleme Odası", 2006 yılında "Kader", 2009 yılında "Kıskanmak" ve 2012 yılında "Yeraltı" filmlerinin yönetmenliğini yaparak çeşitli ödüller kazanan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, sosyal medya hesabı aracılığıyla dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Son olarak geçtiğimiz yılın Ekim ayında sosyal medya hesabı aracılığıyla, 'Hayat' adını verdiği filmin çekimlerine başlandığını açıklayan Zeki Demirkubuz bu kez gönül verdiği takım olan Beşiktaş'a yönelik paylaşımlarıyla dikkatleri çekti.

z.jpg

PAYLAŞIMLARI TEPKİ TOPLADI

Beşiktaş taraftarı olmasıyla bilinen ünlü yönetmen, siyah-beyazlı takımın Fransız teknik adamı Valerian Ismal'i hedef aldı. Tecrübeli teknik adam hakkında "çok korkuyor, çok tedirgin, öğrenci gibi" ifadelerini kullanan 58 yaşındaki yönetmen siyah-beyazlı taraftarların tepkisini topladı.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla Fransız teknik adama yüklenen başarılı yönetmen, "Bu arada, futbol bilgisini Necip'i küçümseyerek, Beşiktaşlılığını Ersin’e söverek göstermeye çalışmak taraftarlık değil alçaklıktır. Hoca fizikten anlıyor ama metafizikten anlamıyor. Beşiktaş gibi karmaşık ve gerçeküstü bir kulübün futbol takımını yönetmek için, futbolun ötesinde bir maharet, iç dünyası ve hayat bilgisi gerekir.

z3.jpg

ÇOK KORKUYOR ÇOK TEDİRGİN

V. İsmail’in niyetinden ve iyiliğinden şüphe etmiyoruz ama olmayacak galiba. İşini fazla kişiselleştirdi, çok korkuyor, çok tedirgin ve takımı yönetmekten çok sınava çekilmiş öğrenci gibi davranıyor. Bu şekilde başarması çok zor." açıklamasında bulundu.

"BEŞİKTAŞ'IN HOCASINA SAYGISIZLIK YAPAMAZSIN"

Sosyal medyadaki Beşiktaşlı taraftarlar Valerien Ismael hakkında kullandığı kelimeler nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Zeki Demirkubuz'un Fransız teknik adama saygısızlık yaptığını iddia ederek, Demirkubuz'a tepki gösterdi.

Pek çok siyah-beyazlı taraftar ünlü yönetmenin paylaşımlarına "Beşiktaş'ın hocasına saygısızlık yapamazsın" şeklinde karşılık verdi.

ZEKİ DEMİRKUBUZ KİMDİR?

Zeki Demirkubuz 1964 yılında Isparta'da dünyaya geldi. Ortaokulu Isparta'da, Gönen Öğretmen Okulu'nda bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşti. Liseye İstanbul'da başladı ancak öğrenimini tamamlamadan fabrika ve atölyelerde çalışmaya başladı. 1980 darbesi döneminde cezaevine girdi. Bu dönemde edebiyata ilgi duymaya başlayıp, Dostoyevski'yi keşfetti. Tahliyesinden sonra Anadolu'nun çeşitli kentlerinde işportacılık yaptı. Askerliğini erteleyebilmek için okula dönmeye karar verdi ve liseyi dışarıdan bitirerek İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi.

Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten’in asistanlığını yaparak başladı. İlk uzun filmi C Blok’u (1994) çekene kadar çeşitli yönetmenlerin asistanlığını yaptı. C Blok’tan sonra Demirkubuz, kendi senaryolarını yazan bağımsız bir yönetmen olarak çalışmaya devam etti. Uluslararası eleştirmenler ve izleyiciler, Demirkubuz’u Venedik Film Festivali’nde gösterilen ikinci filmi Masumiyet’le tanıdılar.

za.webp

Demirkubuz’un üçüncü filmi olan Üçüncü Sayfa, Türkiye’deki film festivallerinin yanı sıra Locarno ve Rotterdam Film Festivalleri de dahil olmak üzere Avrupa’da yapılan çok sayıda film festivalinde gösterildi. Bu dönemde Zeki Demirkubuz “Karanlık Üzerine Öyküler” adını verdiği üçlemesinin çalışmalarına başladı. Üçlemenin ilk iki filmi, Yazgı ve İtiraf, 2002 yılında Cannes Film Festivali'nin “Un Certain Regard” bölümünde gösterildi. Üçlemesini başrolünü de üstlendiği Bekleme Odası’yla (2003) tamamlayan Demirkubuz, daha sonra Masumiyet’in başlangıç öyküsünü anlatan Kader’i çekti. (2006). 2009 yılında gösterime giren 'Kıskanmak' filminin ardından, 'Yeraltı' (2012) adlı filmi çekti. Bulantı ve Kor filmlerini 2015 itibarıyla tamamladı. Kemal Sunal'ın oynadığı “Yoksul” filminde de yer alan Zeki Demirkubuz, İşler Güçler dizisinin final bölümünde de oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN