Sputnik V, endüstriyel üretime hazır

Sputnik V, endüstriyel üretime hazır

Belarus Sağlık Bakan Yardımcısı Çeredniçenko, Rus koronavirüs aşısı olan Sputnik V’nin 30-31 Mart tarihlerinde endüstriyel üretime geçileceğini duyurdu.

Belarus Sağlık Bakan Yardımcısı Dmitriy Çeredniçenko, Belarus yerel televizyonu  All-National TV (ONT) e verdiği beyanata göre 30-31 Mart tarihlerinde Rusya’nın Kovid-19’a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının ülkede endüstriyel üretimine başlanacağı haberini paylaştı.

TESCİLLİ AŞI ÜRETİME HAZIR

Çeredniçenko, "26 Şubat’ta validasyon grubu denilen ve 15 bin flakondan oluşan ilk parti üretildi, şu anda Rusya’daki Gamaleya Enstitüsü’nde dayanıklılık, etkinlik gibi parametreler bakımından ekspertizden geçiyor. 30-31 Mart’tan itibaren ise aşıyı üretmeye başlayacağız" diye konuştu.

Çeredniçenko, her ay 500 bin doz üretimini programlarına eklediklerini ve en önemli hedefin yerel pazarın ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu söyledi. Ayrıca ihracat imkanının şuan için kısıtlı olacağını fakat şartlar oluştuğu zaman aşının yurt dışına da tedarik edileceğini bildirdi. 

Sputnik V aşısı, Ağustos ayında tescil edilerek dünyanın ilk tescilli Rus koronavirüs aşısı olarak kabul edilmişti. Sputnik V'in başarı oranının yüzde 92 olduğu biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN