Sudan'da darbeciler eski devlet başkanını darbecilikle yargılıyor

Sudan'da darbeciler eski devlet başkanını darbecilikle yargılıyor

Sudan'da 2019'un nisan ayında darbeyle görevden alınan eski Devlet Başkanı Ömer El Beşir, 31 yıl önce yaptığı darbe nedeniyle yargılanmaya başladı.

Sudan'ın 2019'un Nisan ayında askeri darbe ile devrilen eski Devlet Başkanı Ömer El Beşir, 31 yıl önce kendisini iktidara taşıyan darbe hakkında yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı.

Devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde El Beşir'in, "Kober Cezaevinde kalıyorum, iki eşim var" dediği duyuldu. Beşir, mesleği sorulunca, "eski devlet başkanı" yanıtını verdi.

KAFESİN İÇİNDE TUTULDU

Duruşma boyunca metal bir kafesin içinde tutulan Beşir'in medikal maske taktığı görüldü. Beşir'in yanında eski iş arkadaşları da yer aldı.

Beşir, kendine yönelik protestoları bastırmak için bulunduğu girişimlerden de ayrı bir davada yargılanıyor. Mahkeme kendisini Aralık ayında yozlaşmadan suçlu bulmuş ve iki yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

El Beşir, anayasayı baltalamak, Silahlı Kuvvetler Anlaşması'nı ihlal etmek ve demokratik yollarla seçilmiş hükûmeti devirmekle suçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN