Şükran Albayrak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Şükran Albayrak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

93 kez Milli Takım formasını giyen eski basketbolcu Şükran Albayrak, Fenerbahçe'de oynadığı süre boyunca 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 Türkiye Kupası kazandı ve 4 kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Basketbolu bıraktıktan sonra spor spikeri olarak ekranlarda boy gösterdi. İşte, Şükran Albayrak biyografisi...

Şükran Albayrak, verdiği bir röportajda, sporcu olmaya karar vermesiyle ilgili şunları söyledi:

"Spor; bizim ailenin bir gerçeği, kültürü. Ailemdeki herkesin sporla bir bağı, geçmişi var. İlkokul yıllarımda, Arçelik kulübünde hentbol oynadım ve bu branşta milli takım seviyesine kadar yükseldim. Kulübün kapanması ile kendimi bir anda basketbolun içinde buldum.

10-12 yaşlarındayken, ablam, ben ve kuzenim Fenerbahçe’nin kapısından içeri girdik. Güzel olan şu ki, üçümüzün de aynı anda Fenerbahçe sporcusu olması, mahallenin havasını değiştirdi. Diğer gençleri de teşvik etmiş olduk ve bizden sonra çok fazla sporcu oluştu."

ŞÜKRAN ALBAYRAK HANGİ KANALDA?

2013-2020 yılları arasında Bein Sports Haber'in ekran yüzlerinden biri olan Şükran Albayrak, 1 Eylül 2020 tarihinde Tivibu Spor ile anlaştı. Kadınlar Basketbol Süper Lig ve Basketbol Süper Lig yayınlarında muhabirlik ve spikerlik yapan deneyimli isim, Digiturk'e vedasını Instagram hesabından şu sözlerle duyurmuştu:

"Sevgili Bein Sports ailesinden ayrılmış bulunuyorum. Gelişmemde, kariyerimdeki hedeflere ulaşmamda bana destek olan tüm yöneticilerime ve kader birliği yaptığım, yolu birlikte yürüdüğüm haklarını asla ödeyemeyeceğim sevgili çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Lig TV ile başlayan Bein Sports ile devam eden yıllarıma çok başarı sığdırdım.

Türkiye'nin en keyifli basketbol programlarını, Final 4'ları, finalleri, özel röportajları, sunumları, reklam çekimlerini ve olimpik branşları sığdırdım. Kısacası; gecemi gündüzüme kattım. Karşılığını her daim siz izleyicilerden/takipçilerden aldığım için, bir teşekkür de sizlere borcum var. Minnettarım."

kran-albayrak.jpg

ŞÜKRAN ALBAYRAK'IN HAYATI

12 Mayıs 1982 tarihinde İstanbul'un Kartal ilçesinde dünyaya geldi. Şükran Albayrak aslen Sırbistan göçmenidir.

İlkokul yıllarında Arçelik kulübünde hentbol oynadı. 1992 yılında Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın altyapısında basketbola başladı. 93 kez Milli Takım forması giydi.

28 yaşındayken aktif sporculuk kariyerini noktaladığı Fenerbahçe'de 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 Türkiye Kupası kazandı ve 4 kez lig şampiyonu oldu.

2010 yılında kariyerine ekran yüzü olarak devam etmeye karar veren Şükran Albayrak, Sports TV'de sunuculuğa başladı.

2013 yılında Digiturk Medya Grubu'na transfer oldu. 7 yıldan fazla Lig TV ve Bein Sports ekranlarında yer aldı.

2020 yılında Tivibu Spor'a transfer oldu. Burada haber bültenleri sundu ve basketbol maçlarının öncesinde ve sonrasında konuklarıyla canlı yayınlar yaptı.

spiker-sukran-albayrak.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1982 doğumlu olan Şükran Albayrak, 2023 yılı itibarıyla 41 yaşındadır ve bekardır.

Şükran Albayrak 1.86 metre boyunda, 74 kilo ve boğa burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

İyi seviyede İngilizce ve orta seviyede Sırpça konuşabilmektedir.

Boş zamanlarında golf oynuyor, kürek çekiyor, yelken yapıyor, masa tenisi oynuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sukranalbayrakofficial ve Twitter'da @SukranAlbayrak kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN