Sümela'nın Şifresi: Temel filmi ne zaman çekildi? Sümela'nın Şifresi Temel filmi oyuncuları

Sümela'nın Şifresi: Temel filmi ne zaman çekildi? Sümela'nın Şifresi Temel filmi oyuncuları

2011 yılında beyaz perdeye giren Sümela’nın Şifresi: Temel filmi oyuncuları arasında usta ve deneyimli isimler yer alıyor. Türk Komedi kategorisinin başarılı yapımlarından bir tanesi olan film, beyaz perdede yayınlandığı dönemde oldukça beğenilmişti. Peki Sümela'nın Şifresi: Temel filmi ne zaman çekildi? İşte detaylar…

Sümela’nın Şifresi: Temel filminin konusu ve oyuncuları, izleyenleri kahkahaya boğuyor. Sümela’nın Şifresi: Temel filminin başrollerini Alper Kul, Ruhi Sarı, Aslıhan Güner, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu paylaşıyor.

Eğlenceli bir dille kaleme alınan Sümela'nın Şifresi: Temel filmi Trabzon'un en zengin ailelerinden birinin kızına aşık olan genç bir adamın hikayesinin işlendiği film, eğlenceli sahneleri ve komik diyalogları ile dikkat çekiyor. Öte yandan izleyiciler, ‘Sümela'nın Şifresi: Temel filmi nerede çekildi?’ sorusunun yanıtını da araştırıyor.

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ: TEMEL NEREDE ÇEKİLDİ?

Sümela'nın Şifresi filmi Karadeniz bölgesinde – Trabzon'da çekildi. Filmin ismini aldığı ve çekimlerde de yer alan Sümela Manastırı eski Yunan Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir ve Trabzon ilinin Maçka ilçesinin Altındere mahallesi sınırları içerisinde yer alan (Eski Yunanca adı: Panagia) deresinin batı yamaçlarında Kara (Eski Yunanca adı: Mela) tepesi üzerinde deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte yer alıyor.

KONUSU

Temel, Trabzon'un en zengin ailelerinden birinin kızı olan Zuhal'e aşıktır. Kızı ister fakat alamayınca yıkılır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay'ın Sümela Manastırı'nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır. Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı'nın çatısına çıkar. Temel'in tek hedefi artık Sümela'nın şifresini çözüp Kutsal Hazine'yi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ispatlamaktır.

OYUNCULARI VE YAPIM KADROSU

Sümela'nın Şifresi: Temel Yönetmen: Adem Kılıç

Sümela'nın Şifresi: Temel Oyuncular: Alper Kul, Ruhi Sarı, Aslıhan Güner, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu

Sümela'nın Şifresi: Temel Tür: Komedi, Macera

Sümela'nın Şifresi: Temel Yapım Yılı: 2011 (90 dk)

Sümela'nın Şifresi: Temel Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2011 Cuma

Sümela'nın Şifresi: Temel Senaryo: Yılmaz Okumuş

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN