Süper Lig 22 takım olacak mı? Adana Demirspor Süper Lig’e mi çıkacak?

Süper Lig 22 takım olacak mı? Adana Demirspor Süper Lig’e mi çıkacak?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ligden düşme kaldırılmıştı. Ligin, önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacağı açıklanırken, ‘Süper Lig 22 takım olacak mı? Adana Demirspor Süper Lig’e çıkacak mı?’ soruları sosyal medyada gündem oldu.

Play-Off finalinde Fatih Karagümrük’e kaybeden Adana Demirspor için sosyal medyada geniş çaplı bir kampanya başlatıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, ünlü şarkıcı Demet Akalın, taraftarlar ve TFF 1. Lig ekipleri, Süper Lig’in 22 takımla oynanmasını talep etti. Peki Adana Demirspor Süper Lig’e mi çıkacak? Süper Lig 22 takım olacak mı? İşte detaylar…

SÜPER LİG 22 TAKIM OLACAK MI?

TFF 1. Lig'de BB Erzurumspor ile Hatayspor Süper Lig'e doğrudan çıkmıştı. Ligde 71 gol ile en çok gol atan takım olan Adana Demirspor ise 3. olarak play-off oynamıştı. Başkent Ankara'da oynanan play-off finalinde Adana Demirspor, Fatih Karagümrük'e penaltılarda yenilmişti. Bu sonuçla beraber Süper Lig'e son çıkan takım Karagümrük olmuştu.

Fakat küme düşmenin kaldırılmasının ardından 21 takımın karşı karşıya geleceği ve her hafta 1 takımın pas geçileceği Spor Toto Süper Lig için bazı kulüpler Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilip Türkiye Futbol Federasyonu’na ’22 takımlı lig’ başvurusu yaptı. TFF’nin de Kurban bayramının ardından toplanarak konuyu görüşeceği belirtildi.

Bunun ardından da Adana Demirspor taraftarlarında büyük bir sevinç yaşandı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Demirspor’un Spor Toto Süper Lig’e çıkması hususunda görüşlerini, taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini beyan ederek, Adana Demirspor’un Süper Lig’e renk katacağını düşündüğünü kaydetti.

ADANA DEMİRSPOR SÜPER LİG’E Mİ ÇIKACAK?

21 takımlı sistem yerine 22 takımın daha iyi olacağını savunan Karalar, Süper Lig’in 22 takım olması durumunda bunu hak eden tarafın Adana Demirspor olduğunu öne sürdü.

Bu açıklamanın ardından çok sayıda taraftar ve kulüp Adana Demirspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıkması adınaiçin ‘Demirsporsüperlige' etiketi açarak, Twitter’da paylaşım yaptı. Bu etiket ile binlerce tweet atılırken, ‘Demirsporsüperlige’ hashtagi, Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi.

TFF 1. LİG EKİPLERİNDEN DESTEK GELDİ
‘Demirsporsüperlige' başlığına TFF 1.Lig ekiplerinden İstanbulspor da Süper Lig’in 21 takımla oynanması planlanan ligin bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini, TFF 2. Lig Play-Off finali oynayan Manisa Futbol Kulübü’nün de TFF 1.Lig'e yükseltilmesini talep ettiklerini duyurarak, Adana Demirspor’a destek verdi.

Boluspor da, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği olarak alınan ortak kararın ardından; 21 takımla oynanması düşünülen Spor Toto Süper Lig'in önümüzdeki sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesi düşüncesinde hemfikir olunduğunu vurguladı.

DEMEK AKALIN’DAN, ‘SÜPER LİG 22 TAKIMLA OYNANMALI’ ÇAĞRISI

Ünlü sanatçı Demet Akalın, sosyal medya hesabı üzerinden Spor toto Süper Lig’in 22 takımla oynanması yönünde paylaşım yaptı.

'#SuperLig22TakimOlmali" hasthagiyle paylaşım yaparak TFF'yi etiketleyen Demet Akalın’ın bu paylaşımı, kısa sürede en çok konuşulan konular arasına girdi.

3 KULÜPTEN TFF’YE BAŞVURU

Play-Off'larda mücadele eden Akhisarspor ve Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için TFF'ye başvuruda bulundu. Play-Off finalini kaybeden Adana Demirspor’un ise salı günü TFF'ye müracaat edeceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN