Suriyesiz

Onlar Suriyeli değil Suriyesiz, bunu biliyor olmalısınız.

Neden burada olduklarını ise bilmiyor olamazsınız.

Tabii ki bazı şeyleri değiştirecekler ve kendileri de ister istemez bazı konularda değişeceklerdi.

Bizim için yeni bir şey değil göç almak. Tarih boyunca çok aldık, daha da alırız.

Ama Almanya başta olmak üzere başka batı ülkelerine bir dönem işçi olarak göç etmek yeni bir şeydi bizim için. Ve orada hiç beklemediğimiz ‘tecrübeler!’

Şimdi ne oluyor?

Şimdi Almanyacılık, İsviçrecilik, Hollandacılık mı oynuyor bu toplumun bazı üyeleri?

Suriyeli camii olsa orayı mı kundaklayacak bazıları?

Kimse zahmet etmesin, Halep başta olmak üzere bir çok şehrin camisi ve şehrin kendisi, yani tamamı zaten yerle bir edildi.

Buraya durup dururken mi geldik? Sinsi fısıltıların, kötücül ve vahşi duyguların yavaş yavaş yükselişine sessiz kalırken mi?

Dini imanı ekonomik veriler olanlar için, mültecilerin sosyo ekonomik girdilerini çıktılarını bir kenara bırakalım, (çünkü meseleleri bu değil) ve şu soruya cevap arayalım: O ölüm ortamından, çocuğunla savaşın olmadığı bir ortama sığınan sen olsaydın birilerinin ağzını yaya yaya aynı cümlelerle sana nefret kusmaları hâlinde ne hissedirdin? Ne?

Soru basit geldi değil mi? Öyleyse biraz yükseltelim sorunun ağırlığını? İnsan mısın?

Sen neysen, ben ondan değilim.

Hadi herkes evine.

Evi olmayanlar Türkiye’ye.

Avrupa ortadoğululaştı

Hayır, içindeki arap sermayesi veya kabul etmedikleri göçmenler sebebiyle değil, iklimsel sebeplerle ortadoğululaştı Avrupa.

Düşünün Norveç’te bile dereceler 35.5 dereceyi gösterdi. Çok şaşırdılar doğal olarak.

İnsanın yerküredeki iklimi değiştirme/ifsad etme azminde bir gerileme olmazsa, her geçen gün Avrupa’nın hemen her yerinde hava sıcaklıkları rekorları kırılmaya devam edecek. Ortadoğudan farkı kalmayacak Avrupanın. Hem şimdi ihtiyaç duymadıkları klima ile de hızla tanışacaklar ve bu da iklimin ısısını yükseltmek için kısırdöngü bir sebep olarak tekrar sofralarına gelecek.

Merhamet virüsü

Dün otostop çeken bir grup genci polis gidecekleri yere kadar bıraktı..! Kahraman Türk polisleri öğrenciyi son dakika sınava yetiştirdi..! Sokakta simit satan çocuk zabıtaları görünce tezgahı toparlamaya çalıştı. Zabıtalar senin dükkanın ruhsatlı kaldırma dediler olay Yozgat’ta yaşandı....

Bunlar gülümseten manşetler. Belinde silah taşıyanların merhametinin eksilmeyeceğinin güzel kanıtları. Umarım ülkede merhamet bulaşıcı bir hastalık olur da kör ve dilsiz ülkelere bulaşır.!

19-07/29/ekran-resmi-2019-07-29-230653.png

Kurban Bayramı yaklaştı. Kurban karîb oldu.

YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum