Susamam şarkısında yer alan Rapçi Mirac HDP mesajını açıkladı | Rapçi Mirac HDP'ye ne dedi?

Susamam şarkısında yer alan Rapçi Mirac HDP mesajını açıkladı | Rapçi Mirac HDP'ye ne dedi?

Susamam şarkısında Sokak bölümünü seslendiren Rapçi Mirac, sosyal medya hesabından HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmamasını istedi. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada linç edilen Mirac paylaşımı kaldırdıktan sonra yeni bir açıklama yaptı. Peki Mirac'ın kaldırdığı paylaşım ve sonrasında yaptığı açıklama nedir? İşte detaylar...

Şanışer'in Susamam şarkısındaki 19 şarkıcıdan biri olan Rapçi Mirac, 14 dakika 55 saniyelik klipte #sokak bölümünü seslendirmişti.  Mirac, sosyal medyada PKK ve FETÖ ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası linç edildi.

"FETÖ'CÜLER VE PKK'LILARIN ŞARKIYI PAYLAŞMASINDAN RAHATSIZIM"

PKK'lıların ve FETÖ'cülerin klibi paylaşmasından rahatsız olduğunu söyleyen Mirac, Twitter hesabından "SÖYLEMEM GEREKİR. Şarkıda bulunan bir kişi olarak ve tamamen yoksulu, yetimi, mülteciyi, sokağı anlatan biri olarak aşırı uç siyasi kesimlerin, HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim" mesajı paylaştı.

Mirac, bir sonraki tweetinde ise, "HDP yerine PKK demek daha doğru olacak sanırım, sonuçta HDP hâlâ aktif siyaset yapan bir parti…" dedi.

Ancak bu mesajların ardından eleştirilerin ardı arkası kesilmeyince paylaşımlarını silmek zorunda kalan Mirac, sonrasında yeni bir açıklama yaptı. 

19-09/08/mirac.jpg

RAPÇİ MİRAC'IN FETÖ - HDP  PAYLAŞIMI AÇIKLAMASI

Mirac'ın açıklaması şu şekilde:

"Benim sözlerim yalnızca kendimi bağlar. Şarkıda yer aldığım 30 saniye boyunca 15 yıldır zaten anlattığım manevi, vicdani konuları ele aldım. Bunlar yoksulluk, sokak, yetim hakkı, mültecilik ve zorbalık gibi konulardır.

Hiç kimsenin beni hiç bir "siyasi" kalıba, tarafa ve görüşe yerleştirmemesini rica ediyorum. Zira şarkı sözlerimden siyasi bir çıkarım yapmanız da mümkün değil. Ben proje aşamasında benden istendiği gibi rap müziğin ruhuna uygun olarak toplumsal sorunları ele aldım ve müzik hayatım boyunca hakikat kabul ettiklerimi anlatmaya devam edeceğim.

Şarkıdaki 20 kişinin aynı siyasi, dini, ideolojik vs görüşe sahip olması zaten mümkün olamaz, bu sebeple herkesin söylediği söz ve attığı tweetler kendisini bağlar. Benim attığım tweetler de beni bağlar, bunları projenin bütününe ya da oradaki insanlara da mâl etmeyiniz.

Şarkının adı susamam değil miydi? Bu yüzden hakikat bildiğim hiç bir şeye susmayacağım. Bu ister bir şarkı ister bir tweet olsun. Mesela vicdan sahibi bir insan olarak doğuda katledilen canlara nasıl susabilirim? Ya da bundan sonra göreceğim ve dile getirmek istediğim başka bir haksızlığa, zulüme. Hayır susmam, susamam.

Attığım twitle Kürt vatandaşları ve herhangi bir partinin oy verenlerini kırmak gibi bir niyetim, düşüncem asla yoktu. Kırdığım tüm iyi insanlardan özür dilerim.

Ben de özgür bir insan olarak bazı partilere ve ideolojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkımı kullanabilirim.

Şimdi tehdit ve baskılarınızı üzerimden çekin ve beni özgür, insan haklarımla başbaşa bırakın. Kamuoyuna saygılarımla."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN